Després d’una sessió de classificació en mullat molt atapeïda, Ghiotto s’ha tornat a adjudicar una Pole més, aquest cop a Monza. A la primera línia de graella l’acompanyarà Ocon, amb Parry i Ceccon per darrere.

 

La tanda de classificació d’avui ha estat força marcada per la pluja, ja que ha causat diverses sortides de pista com la de Palou en sortir del Pit Lane, o com les de diversos pilots al revolt Ascari.

Durant els 10 primers minuts de la màniga, hem vist que Ghiotto, Kirchhöfer i Ceccon anaven molt forts, i Ocon encara no havia estat capaç de marcar un bon temps. No obstant això, al cap d’uns minuts ja començava a marcar bons cronos i es posava en la lluita per la Pole.
Amb 20 minuts per davant, Kirchhöfer li treia la Pole provisionalment a Ghiotto, i fins i tot minuts després rebaixava encara més el temps. Malgrat això, Ghiotto no es conformava i li tornava a batre el crono. Mentrestant, Ceccon era capaç de millorar els seus temps, però no prou com per escalar posicions, i seguia en tercera posició.

Després d’això hi ha hagut una petita aturada a la pista, ja que la majoria de pilots han anat al Pit Lane per canviar pneumàtics, però després ha tornat l’acció. En aquest moment, Ocon sorprenia amb un temps que el col·locava en la tercera posició provisional, i Palou aconseguia fer un temps que li permetia entrar ja en el TOP10. En l’últim minut, Eriksson estava fent bones voltes i l’última li servia per col·locar-se en segona posició, desplaçant Ghiotto a la tercera. Però uns segons després, l’italià acabava la volta i s’adjudicava la Pole definitivament, ja que ningú se la va poder treure al caure la bandera a quadres.

Finalment, Ghiotto s’emporta la Pole a Monza amb Ocon darrere seu a 1 segon exactament. El TOP10 serà completat per Parry, Ceccon, Bernstorff, Kirchhöfer, Palou, Fuoco, Morris i Eriksson. La cursa es podrà seguir a partir de les 17:15 d’aquesta tarda.