George Russell s’ha fet amb la victòria i el campionat de la Fórmula 2 en el traçat de Yas Marina. El pilot d’ART ha donat una demostració de força a la temporada i en el cap de setmana. Espectacular Russell en tot el calendari. Artem Markelov ha estat segon, seguit de Luca Ghiotto que ha tingut la possibilitat d’haver-se fet amb la victòria.

Després d’una sessió de classificació agònica amb George Russell al capdavant, seguit de Nyck De Vries en la primera línia, arrencava la penúltima graella de sortida de la categoria de plata de l’automobilisme.

S’apagaven els semàfors i George Russell sortia molt malament. Nyck De Vries es feia amb la primera posició, mentre sortia el ‘Safety Car’ a pista després d’un gran accident en la sortida que deixava a Latifi, Albon, Maini, Camara i Fukuzumi en fora de joc. L’accident era molt fort entre Latifi i Maini. Per sort, cap dels dos havien de patir més que el cop.

El pilot de Dams calava el monoplaça i es quedava parat a pista, tots aconseguien esquivar-ho menys Maini que se’l portava posat. Molt mala sortida també d’Albon que, igual que Latifi, calava el monoplaza i perdia tota possibilitat de victòria. No obstant això, el tailandès aconseguia ficar la marxa i sortir de nou, amb volta perduda.

Amb els problemes d’Albon, Russell ja tocava el títol amb les dues mans, o això semblava. El pilot d’ART es queixava de molts problemes amb el seu motor i direcció de carrera deixava a Albon i Sette Camara que es desdobleguessin. Després de cinc voltes, el ‘Safety Car’ seguia a pista i Nyck De Vries era lider, seguit de Russell i Markelov a la tercera plaça.

Gelael era sancionat per córrer massa en el ‘pit lane’ i la carrera es rellançava amb Nyck De Vries donant el primer arreón. George Russell ficava el monoplaça, però el jove pilot Prema mantenia la primera plaça.

Artem Markelov es quedava en la tercera posició, mentre Russsell seguia mostrant el morro del seu cotxe. De Vries es defensava dels atacs del britànic. Roberto Merhi era dels primers a parar a boxes, diferència d’estratègies que posaven sal a una carrera apassionant. De Vries obria un segon de diferència amb Russell que es tenia de defensar de les escomeses de Markelov. El pilot de Russian Time li posava les coses molt difícils al de ART i aquest decidia entrar per fer-li un ‘undercut’ a De Vries.

El britànic es tornava a reincorporar a pista amb el compost tou i De Vries entrava per defensar-se de l’estratègia del líder del campionat. Markelov es mantenia en pista i jugava a una estratègia diferent.

De Vires tampoc feia un gran ‘pit stop’ i sortia just per davant de Russell que es feia amb la posició en la falsa ‘chicanne’. Markelov parava i sortia just per darrere del pilot de Prema.

Molta igualtat i molta baralla entre els tres primers pilots, però Norris, Deletraz i Albon també protagonitzaven una lluita a tres que posava els pèls de punta. El pilot de Dams, amb una parada menys, perdia la posició amb el de Carlin i el de Charouz.

Markelov començava molt bé la carrera, però s’anava desinflant al pas de les voltes i Lando Norris li treia la tercera posició virtual. El pilot de Carlin anava directe cap a De Vries amb qui es disputa la tercera posició del campionat.

Després de les primeres voltes en règim de ‘Safety Car’, l’organització decidia posar el límit de temps en 30 minuts. Molta carrera per davant per decidir i Russell seguia amb la primera posició virtual. De Vries era segon i Markelov, li treia la posició a Norris, tercer.

La carrera es tranquilitzava, mentre el gran problema era la gestió de gomes. Russell demanava un segon ‘pit stop’ i Aitken es queixava de ‘Graining’ en els pneumàtics davanters.

Ghiotto seguia al capdavant a 20 segons de distáncia de Russell que era el primer virtual. El pilot de Campos no havia parat, però una segona visita a boxes li faria guanyar posicions a marxes forçades. Part interessant de la carrera llarga de Fórmula 2. Hi hauria segona parada?

15 minuts per al final, amb el campionat ja decidit per a Russell. Markelov ja es mostrava en zona de DRS amb De Vries que no posava massa problemes a Russell.

Hi havia una tibant calma molt interessant a Yas Marina i és que Ghiotto seguia al capdavant, sense problemes amb els pneumàtics i obrint encara més espai amb George Russell. Potser una única parada en l’última volta deixava a Ghiotto amb la victòria de Campos després de guanyar 15 posicions. Males notícies arribaven per al pilot italià que es menjava 5 segons de penalització després de guanyar temps passant-se una ‘chicanne’.

Per darrere, Nyck De Vries perdia la posició amb Markelov que tornava a pujar el nivell i anava de cap a per George Russell. El pilot de l’equip Russian Time anava com una exhalació cap al líder del campionat que veia com Albon, únic rival en la lluita pel títol, rodava en la 14ª plaça.

Ghiotto entrava a boxes i sortia com un coet cap als pilots de cap que veien com les seves gomes es desfeien a marxes forçades. Tres minuts en el cronometre, temps molt just per a l’italià. La sanció deixava al pilot de Campos sense la victòria.

Amb la bandera de quadres en pista, George Russell es feia amb una victòria més i s’adjudicava el campionat de la Fórmula 2. El britànic de ART feia una carrera molt seriosa i no donava oportunitat a Markelov i Ghiotto que tancaven el podi.

Nyck De Vries es feia amb la quarta plaça, per davant de Norris, Deletraz, Fuoco, Merhi, Makino i Aitken tancant el TOP10.