Vénen vents de canvi a la Fórmula 1; Force India deixarà d’existir el proper 25 de febrer, quan en el dia de la presentació del seu nou monoplaça es faci l’anunci sobre el seu nou nom. Vijay Mallya compleix la promesa de ‘oblidar-se’ de l’Índia i l’equip passarà a dir-se simplement Force.


Force India està a punt de fer un pas cap a una nova etapa de la seva curta però remarcable història a la Fórmula 1 amb un canvi de nom que es farà públic el dia 25 de febrer a Barcelona, ​​en el dia de la presentació del seu monoplaça per la temporada 2018: el VJM11. A més, l’equip presentarà també el seu nou logotip. Serà la fi del nom ‘Force India’ a la Fórmula 1 i el primer canvi de nomenclatura de l’escuderia des que el 2008 abandonés el nom Spyker després d’un any com Midland F1, l’hereu de Jordan Grand Prix.

Otmar Szafnauer va recordar recentment en declaracions a Acte Motor und Sport que des de Force Índia sempre es va insistir que hi hauria canvi de nom: “Sempre vam dir que canviaríem el nom de l’equip. Seguim amb aquesta idea. El nom canviarà i el nostre pla és anunciar-ho a la presentació del nou cotxe “. És clar que, per a això, abans l’equip ha d’obtenir el permís i l’aprovació de la Comissió de la Fórmula 1, encara que s’espera que això últim sigui una mera formalitat.

A dia d’avui, el nom de l’equip és tècnicament un secret però al registre empresarial del Regne Unit ja hi ha un Force Formula One Ltd associat a Bob Fernley, amb el que sembla l’opció més segura. Encara que des d’alguns sectors de la premsa s’ha parlat de FORCE com Formula One Racing & Creative Engineering, aquest últim nom va durar en el registre britànic tot just una setmana el passat mes de novembre. D’un temps ençà, Force India planeja canviar el seu nom ja que el fet de comptar amb un país en el seu nom limita l’arribada de nous patrocinadors.