La FIA Formula 2 ha confirmat la llista d’equips inscrits que conformaran la graella de la temporada 2018. Entre les novetats, destaca la sortida del Racing Engineering i la retirada de Fortec Motorsports. Els espanyols abandonen la categoria després d’anys de participació. D’altra banda, Russian Time es mantindrà un any més després d’una possible marxa de la F2.


Una de freda i una de calenta en la publicació de la llista d’equips inscrits per a la temporada 2018 de la FIA Formula 2. D’una banda, l’avantsala de la F1 perd a un dels històrics equips, Racing Engineering. Els espanyols tenien previst participar aquesta temporada 2018, però han fet un pas enrere i s’han retirat després de dotze anys de competició. Des dels inicis de la GP2 el 2005, l’equip d’Alfonso de Orleans va estar present en totes i cadascuna de les campanyes, i per primera vegada decideix fer un pas al costat.

Racing Engineering ha decidit no continuar després de dotze anys plens d’èxits a la F2. S’emporten amb ells dos campionats de pilots (Giorgio Pantano el 2008 i Fabio Leimer el 2013) i el subcampionats d’equips el 2015 i 2016. Per ara, la formació de De Orleans abandona la categoria a l’espera de si s’incorporarà a una altra disciplina del motorsport.

Una altra de les baixes d’última hora ha estat Fortec Motorsports. La formació que participa en múltiples categories de promoció tenia previst el seu debut a la FIA Formula 2 aquest any, però per causes que es desconeixen han decidit anul·lar aquest debut indefinidament.

Així doncs, la graella quedarà amb 10 equips i 20 pilots, entre els quals es troba la gran bona notícia de la categoria. Russian Time, qui semblaven tenir intencions de retirar l’equip, han decidit apostar per un any més i els vigents campions d’equips continuaran aquesta temporada amb els dorsals 1 i 2. Amb ells, també formaran la graella Prema, Dams, ART GP, MP Motorsport, Arden, Campos, Trident i les dues incorporacions confirmades, Carlin i Charouz Racing System.

“M’agradaria agrair a Alfons de Orleans-Borbón i a tot l’equip de Racing Engineering per la seva dedicació i dur treball al llarg dels anys. Espero renovar la nostra fructífera col·laboració en el futur proper. També lamento que Fortec Motorsports retrocedeixi per a aquesta temporada, però aquesta va ser una decisió conjunta”, va afirmar el CEO de la FIA Formula 2, Bruno Michel, en el comunicat oficial de la categoria.

La FIA Formula 2 veurà llum verda a partir del cap de setmana del 6 al 8 d’abril al circuit de Sakhir, durant el GP de Bahrain.

Equips que formaran la graella de la FIA F2 el 2018 i els dorsals respectius de cada formació:

Equips

Nació

Dorsals 

RUSSIAN TIME

RUS

1, 2

PREMA Racing

ITA

3, 4

DAMS

FRA

5, 6

ART Grand Prix

FRA

7, 8

MP Motorsport

NLD

9, 10

Arden International

GBR

11, 12

Campos Racing

ESP

14, 15

Trident

ITA

16, 17

Carlin

GBR

18, 19

Charouz Racing System

CZE

20, 21