Jorge Martín ha estat el pilot més ràpid en l’últim dia de tests de pretemporada de Moto3 al circuit Ricardo Tormo de Xest. El madrileny ha marcat un 1:39.615, el millor temps de la setmana, en l’únic dia en què l’activitat a pista no s’ha vist afectada per la pluja en cap moment.


La tercera i última jornada de tests a València ha estat l’única en la qual no ha plogut en cap moment. Malgrat això, la temperatura de la pista era molt baixa (4 – 6ºC) durant les primeres hores i els registres no eren massa ràpids. Tony Arbolino va ser el més ràpid de la primera tanda de tests.

La segona sessió va ser la que es va disputar en millors condicions. En ella, la majoria de pilots van marcar el que seria el seu millor temps de la setmana, sent Jorge Martín el més ràpid de tots. El pilot madrileny del Del Conca Gresini, guanyador el 2017 al circuit valencià, va marcar un 1:39.615, que finalment seria el millor registre de la setmana. A menys d’una dècima es va quedar l’italià Enea Bastianini, que debuta amb el Leopard Racing; amb Marco Bezzecchi, nou pilot de l’Pruestel GP (fins aquest any conegut com Saxoprint GP), en tercera posició a una dècima de Martín.

Set pilots van ser capaços de baixar a l’1:39, i els setze primers estaven separats per menys d’un segon. Destaca la presència del Rookie Alonso López a la novena posició. Els altres debutants, Makar Yurchenko i Kazuki Masaki, van quedar a la part baixa i mitjana de la taula, respectivament; mentre que els equips de Dennis Foggia (SKY Team VR46) i Jaume Masiá (Bester Capital Dubai), no van estar presents als tests.

S’acaba la primera setmana de pretemporada per a la categoria petita del mundial, però l’activitat no para. La setmana que ve, les motos tornaran a rodar, i ho faran aquest cop al circuit de Jerez, Espanya.