Va rebre l’aprovació del màxim organisme de l’automobilisme després de passar els crash test la setmana passada.


L’organització Electric GT es va llançar en la creació de la competició basat en la sèrie Tesla i finalment ha estat aprovada per la FIA. El campionat està preparat per començar aquest mateix any com un nou certamen basat en automòbils elèctrics.

Es tracta d’una categoria on els models de cotxe seran Tesles, anomenats per la mateixa Electric GT com Model S P100D. La categoria va rebre l’aprovació de la FIA després de passar aquesta anterior setmana el crash test obligatori per a tot automòbil.

La reglamentació d’aquest nou campionat també es va revelar en aquests passats dies. Els caps de setmana de competició comptaran amb tres sessions d’entrenaments i dues curses de 37 milles durant el dia i la nit, que equivalen a pràcticament 60km. La potència en carrera serà d’un màxim de 585KW.

Els dos primers de la cursa més altres dos pilots que votaran els aficionats, s’enfrontaran en un desafiament que atorgarà 3 punts addicionals al guanyador.

El CEO d’Electric GT Mark Gemmell es mostrava satisfet davant l’aprovació de la FIA: “Aquest és un dia molt emocionant per a nosaltres, ja que confirmem que la Sèrie d’Automòbils de Producció Elèctrica ha estat oficialment aprovada per la FIA. És un honor comptar amb el seu suport abans de la nostra temporada inaugural“, deia Mark.

Mark Gemmell també anunciava que estaran lligats a les carreres de eSports i el campionat de karts elèctrics: “Amb un sistema de classificació de tres entrenaments i dues curses EPCS, a més de les nostres rondes de eKarting i eSports, els fanàtics tindran moltes carreres per entusiasmar”, comentava.

De moment, l’únic equip que ha confirmat plaça de cara a aquesta temporada inaugural és el SPV Racing, que actualment corre a LMP3.