L’anunci de la participació de Fernando Alonso a les 24 hores de Le Mans va donar la volta al món. És sens dubte una de les grans notícies que correran pel món del motor durant aquest 2018. Era un secret a veus, que, tot i així, va despertar múltiples emocions. La dificultat del que es proposa fer Fernando Alonso aquest any, és molt elevada, però si hi ha algun pilot que ho pot aconseguir aquest és ell.

Toyota és l’escuderia amb la qual Alonso intentarà atacar el segon títol de la triple corona que vol aconseguir. No va poder amb la Indy l’any passat, Le Mans serà doncs el següent esglaó. Per l’escuderia japonesa tenir a Fernando a les seves files és un autèntic privilegi. Es converteix així, en la gran esperança per guanyar, d’una vegada per totes, la gran cita del calendari del WEC. 43 anys porta Toyota participant en el certamen i encara no han fet realitat el seu somni.

Potser per això, el director de l’equip, Akio Toyoda, va voler obrir els més profunds sentiments per transportar aquesta responsabilitat al dues vegades campió del món de F1, la carta diu així:

“Vull pilotar un LMP1 …”

“Vull competir a Le Mans …”

“Vull guanyar …”

A Fernando Alonso, et dono les gràcies de cor per elegir Toyota com el teu company per fer realitat el teu somni de Le Mans.

Estic extremadament emocionat que Fernando, que ha batallat en nombroses carreres i ha vist coses que ningú en el nostre equip ha experimentat, aneu a pilotar per a Toyota Gazoo Racing.

Crec que tenir a Fernando al volant d’una màquina del nostre equip només farà millors als nostres cotxes.

Tinc moltes ganes de veure quant creixerà Toyota Gazoo Racing quan els nostres pilots i els membres del nostre equip prenguin el que han après fins ara en la resistència i l’afegeixen al que guanyaran de l’experiència de Fernando. Tot l’equip està emocionat per aquesta oportunitat de créixer.

A través del desafiament de les curses de resistència del WEC i entre elles, els extenuants camins cap a les 24 hores de Le Mans, Toyota Gazoo Racing posarà tot l’esforç, juntament amb Fernando, per batre als altres competidors.

I, camí cap a la nostra meta final de proveir als nostres clients amb cotxes cada vegada millors, espero que puguem competir amb les mateixes aspiracions al cor.

Li donem la benvinguda a Fernando i, juntament amb Sébastien, Kazuki, Mike, Kamui i José per a un total de sis pilots, Toyota Gazoo Racing ho donarà tot per aconseguir els nostres objectius.

Tinc ganes de veure el suport de tots cap a Toyota Gazoo Racing també aquesta temporada.

Gràcies.”

Per elogis no serà, i els somnis estan per complir-los. Toyota i Alonso fixen 2018 com a any per fer-ho realitat.