En un pla per afavorir les audiències llatines i americanes, els màxims dirigents de la F1 planegen endarrerir una hora els horaris del cap de setmana.


Després d’un any d’estudi i de presa de decisions que busquen, sobretot, connectar amb l’aficionat a aquest esport, Liberty Media vol anar més enllà i tocar l’horari de les diferents proves que se celebren al llarg del cap de setmana.

El principal canvi vindria el dia de carrera, on el semàfor en verd es veuria a les 15.10 del migdia. Sí, deu minuts després de l’hora en punt. El motiu principal són els anuncis als Estats Units. Allà, l’aturada publicitari s’ha de fer abans que doni inici el programa, i, per tant, guanyarien aquest marge per poder col·locar-los en aquest període de temps.

Les altres sessions serien endarrerides una hora, mantenint això sí, les dues hores i mitja entre la sessió de lliures 1 i la sessió de lliures 2. No està clar si aquesta decisió es durà a terme de cara a la següent temporada, però el reglament publicat de 2018 convida a pensar que finalment serà així. En aquesta edició del reglament esportiu de la F1 -en els articles 32 i 33- no s’especifica l’horari exacte en què ha de donar començament les sessions del cap de setmana.

Els canvis només afectarien les carreres que es disputen actualment en un horari de dia. Singapur, Bahrain i Abu Dhabi, no es contempla fer cap moviment en els seus horaris. Sí es contempla moure l’horari del Gran Premi de França, que es disputa el pròxim 24 de juny al mig del Mundial de futbol de Rússia. Aquest gran premi coincideix amb l’Anglaterra-Panamà, i Liberty Media no vol que això signifiqui una baixada de les audiències.

Des de la mateixa organització del Gran Premi de França, es veu amb bons ulls un possible canvi d’horari.