Santino Ferrucci està més o menys fora del seu rol dins del equip Haas de Fórmula després de firmar un acord a la IndyCar amb Dale Coyne Racing.

Haas ha fitxat a Pietro Fittipaldi com a pilot reserva per a la temporada 2019 de Fórmula 1 on el brasiler, no només es pujarà al cotxe en els tests sinó que també prendrà part de les sessions de simulació per ajudar al equip durant els caps de setmana en el desenvolupament del cotxe.

Fittipaldi ja es va pujar al Haas en els test de post-temporada d’enguany al Yas Marina Circuit. Abans de Fittipaldi, fins ara Ferrucci i Arjun Maini havien estat els pilots de desenvolupament de l’equip en els darrers dos anys.

A diferència del americà, Maini mai ha pilotat el Haas però si ha participat en alguna ocasió a les sessions del simulador. Mentre la decisió sobre la marxa de Ferrucci sembla evident degut al seu nou camí cap a la IndyCar, la decisió sobre Maini no serà presa fins a finals de Desembre.

A més dels tres pilots, Louis Delétraz també ha participat durant els test de post-temporada a Abu Dhabi amb l’equip americà. La decisió sobre el pilot suís el qual té com a coach al pilot de l’equip, Romain Grosjean, encara s’ha de prendre segons Stenier.

“Encara no hem pres una decisió [sobre ningú exceptuant Fittipaldi],” deia Steiner a FormulaRapida.net. “Crec que Santino marxarà perquè ara competirà als Estats Units i penso que el seu futur és allà.

“Per aquest projecte, per què hauria d’estar implicat? Ara fa el que ell creu. [Pel que fa a Arjun], He parlat amb el seu pare i hem decidit que en parlarem [més tard] al Desembre perquè encara no ha decidit on competirà, i després decidirem en base a això.

“[Referent a Delétraz] veurem com es desenvolupa en els tests i parlarem amb el seu pare i el seu equip per veure si podem col·laborar.” La idea de fer fora Ferrucci va guanyar força a mitjans del 2018 després dels problemes amb Maini i Trident.

L’americà va ser expulsat de l’equip i va deixar la Formula 2 per competir a la IndyCar, on ha corregut amb Dale Coyne Racing en comptades ocasions. Finalment ha optat per un contracte de temporada completa amb l’equip mentre l’opció de tornar a la F1 era cada cop més llunyana.

Durant aquest temps, Maini ha continuat a la F2 amb Trident però la temporada no ha anat com s’esperava. No ha participat als tests de final de temporada, tot i que aquesta setmana ha debutat en les proves de principiants de la Super Formula amb el Team LeMans.

El pilot hindú encara ha de prendre una decisió sobre el seu futur però disputar una temporada al Japó és una de les opcions, mentre la seva continuïtat amb Haas continua sent una incògnita. Pel que fa a Delétraz, té assegurada una altra temporada a la F2, tot i que podria canviar d’equip després d’haver fet proves amb Carlin a Abu Dhabi.