El bicampió del món de F1 va experimentar problemes en els frens que van arruïnar les seves possibilitats d’obtenir qualsevol opció a podi.


A bon ritme després de la impresionant exhibició de Lando Norris sota la pluja i del sensacional pilotatge de l’espanyol, el Ligier de Fernando Alonso es situava a la part alta de la classificació amb tota opció a podi. Poc van durar les bones sensacions quan al primer revolt, Fernando es va quedar sense frens. Un revolt en què véns a més de 300 km / h. Alonso explicava així la seva experiència: “Tens por una mica, sens dubte. Arribes al primer revolt, va succeir dues vegades al primer revolt, trepitges els frens i no hi ha frens. Afortunadament en aquesta pista tens una escapatòria. A la nit no es veu clarament la paret del pneumàtic i on és la via d’escapament. Així que això va ser encara més aterridor!”, comentava el pilot asturià.

40 minuts van trigar a solucionar un problema que es va repetir a poques hores del final de les 24 hores: “Tractes de portar l’acte al garatge perquè en una cursa de resistència això pot passar i els mecànics resoldran el problema”, comentava Fernando que malgrat l’ensurt, va quedar molt satisfet amb el ritme del seu Ligier: “En quali estàvem tretzens i quinzens, però després en carrera això va canviar i probablement estàvem entre els tres cotxes més ràpids a la pista”, deia el pilot de Mclaren.

De fet, Alonso marxava a casa amb la sensació d’haver perdut la possibilitat d’aconseguir un podi. Els seus companys de l’equip United Autosports van rodar gran part de la cursa tercers fins a l’arribada dels problemes de fiabilitat, també per a ells. Alonso rodava per davant d’ells abans del problema de frens: “Podríem ser-hi, estàvem fins i tot una volta per davant d’ells en aquest moment, així que, crec que sí, vam perdre una oportunitat aquí”, declarava el bicampió del món.

Encara que ho va passar malament amb els problemes del cotxe, i amb sensació d’haver perdut l’oportunitat d’obtenir un bon resultat, Alonso feia una bona valoració de la jornada: “Sensació positiva, fins i tot amb tots els problemes. Realment ho vaig gaudir molt. M’encanta conduir i quan condueixes vuit o nou hores en una cursa, és molt millor que una. És una molt bona sensació conduir 24 hores “, acabava Fernando Alonso.