Amb els tests de pretemporada a menys d’un mes vista, Sainz va aprofitar per complir un dels seus somnis com a pilot. Participar en una prova del Mundial de Ral·lis.


Ho va fer gràcies a l’oportunitat que la seva escuderia li ha brindat. Renault li ha deixat un Mégane RS VIP perquè Sainz pogués sentir-se pilot de Ral·lis per un dia. No només això, sinó que ha participat en dos trams d’una de les proves més mítiques del WRC, el de Montecarlo.

Mític pels seus paisatges, les seves etapes de pluja, neu, gel i sol. Les situacions climàtiques canviants que posen a prova els pilots. Sainz va experimentar el terreny on en el seu dia, el seu pare va triomfar. Va formar part de la caravana de cotxes oficials VIP que van darrere del cotxe zero. Aquest, comprova els trams abans que els pilots surtin a rodar.

El seu Mégane equipat amb pneumàtics d’hivern amb claus i amb una potència de 300 cavalls en la seva versió Trophy li va brindar diversos estils de conducció com bé va poder explicar el pilot espanyol: “El cotxe era realment bo. Tenia diferents maneres de conducció i els he estat provant per sentir-me còmode del tot. Tenies la manera Race, la manera Sport i una mica de control de tracció que podies ajustar. La direcció és molt precisa i la suspensió és rígida per a les seccions més revirades, així que realment m’he divertit molt “, deia el pilot de F1.

Sainz va tenir de copilot a Rodrigo Sanjuán que en el seu dia a dia treballa amb Alberto Monarri en el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt: “Sempre havia volgut fer un ral·li amb copilot, notes de tram i a bon ritme, m’ha encantat. He esperat tota la meva vida per fer això, i ha estat una experiència sorprenent “, recalcava Sainz.

El pilot de Renault ja va avisar en la prèvia d’aquest esdeveniment que el seu objectiu és córrer en Ral·lis en el futur, igual que participar en algun Dakar. Encara lluny d’aquests objectius, i amb una llarga carrera a la F1 per davant, Sainz afronta la seva primera temporada completa amb l’escuderia del rombe, on espera ser competitiu i obtenir grans resultats.