Doncs ja és oficial. Una de les notícies de la temporada i un dels fet més tristos per a molts aficionats d’aquest esport i seguidors de l’asturià. Fernando Alonso ha fet públic que aquest serà el seu últim any a la Fórmula 1 fent l’ullet a la IndyCar.

Fernando Alonso va fer oficial el 14 d’Agost de 2018 la seva marxa de la Fórmula 1 amb un vídeo a les seves xarxes socials en què deixa entreveure que el seu futur està a la IndyCar. L’asturià ha penjat un ‘post’ a Twitter amb un missatge senzill: “Estimada F1 ……”. Adjunt hi ha un vídeo en el qual amb l’ajuda d’una música emotiva, Fernando Alonso dedica una carta de comiat a la màxima categoria de l’automobilisme.

“Tu no em esperaves i jo no estava segur de voler conèixer-te. Em vas donar molt i jo crec que t’ho vaig donar tot. Quan tot just sabia caminar, jo ja corria cap al teu soroll, cap als teus circuits, sense saber res de tu”, comenta la veu d’Alonso mentre el vídeo enfoca diferents records del Museu Fernando Alonso sobre la història de l’asturià en els seus inicis al kàrting.

L’enregistrament resumeix el pas de l’espanyol per l’automobilisme. Des dels seus començaments fins a l’etapa més gloriosa a Renault: “Junts hem passat molt bons moments, alguns inoblidables, altres realment dolents”. L’asturià també s’ha volgut enrecordar de Jules Bianchi dedicant-li aquesta última frase.

M’has vist créixer, lluitar, riure i emocionar-me. Hem jugat junts contra rivals increïbles”, explica Alonso mentre en primer pla es pot veure la col·lecció de cascos de grans pilots com el de Michael Schumacher.

“Has jugat amb mi i jo també vaig aprendre a jugar amb tu. T’he vist canviar. Alguna vegades per bé i altres, al meu entendre, per mal”.

“Cada vegada que tanco la visera del casc sento la teva abraçada, la teva energia, no hi ha res semblant. Però avui tinc altres reptes més grans que els que em pots oferir”, comenta Alonso mentre es pot veure el casc de la Indy en el fons. Un clar gest de complicitat a on pot anar l’asturià la propera temporada.

“I aquest any, pilotant al meu millor nivell és com vull recordar-te. Només puc estar-te agraït. A tu i a les persones que són amb tu. Per haver-me ensenyat tantes cultures, costums, idiomes i persones meravelloses. Per haver estat la meva vida. Sé que em vols i tu també saps que t’estimo”, finalitza el vídeo de comiat.

Un sobirà adéu d’un dels millors pilots de la història de la F1, un sobirà adéu de Fernando Alonso.