Si alguna cosa té clar Yamaha és que aquesta temporada no serà especialment per ser recordada. I si alguna cosa tenen clar Valentino Rossi i Maverick Viñales és que, a marxes forçades, han hagut de llicenciar-se en el màster de la paciència per poder seguir pilotant les motos blaves.

El drama de Maverick Viñales en el seu equip i la seva moto sembla no tenir, de moment solució. Una cosa que, en vista dels resultats, no podia aplicar-se al seu company d’equip Valentino Rossi; segon a la general. No obstant això, el positivisme de Valentino Rossi a principi de temporada ha anat desapareixent; caient fins i tot en les declaracions de por a les Ducati.

“Sent realista crec que les dues Ducati em superen. No estan molt lluny i són més ràpides, però també penso que en altres circuits patirem menys. M’agradaria com a mínim lluitar pel podi. Aquest any, els tres són més ràpids en gairebé totes les pistes. Espero estar més a prop en les pròximes curses,” va comentar a Àustria.

I és que si en l’aturada d’estiu l’italià confiava que podrien ser més ràpids aquesta meitat de temporada, la veritat és que el cop de taula de Jorge Lorenzo i la força de Marc Márquez han deixat al Dotore en fora de joc. A dia d’avui, Valentino Rossi no sap on amb certesa com és el problema de la M1.

“Per a mi, el xassís és bo. No és només qüestió d’electrònica, també és el motor. En els circuits es veu que Ducati i Honda canvien molt. És una combinació entre motor i electrònica, però no sé dir el percentatge.”

El sisè lloc de Valentino Rossi a Àustria no va ser precisament el començament desitjat per al de Tavulia. Els ànims del nou vegades campió del món comencen a ensorrar-se fins al punt que el mateix pilot considera que els futurs tests privats a Misano, i després a Motorland, no serviran de res.

“Per desgràcia, no crec que serveixin (els tests). Amb tot, és important provar perquè per a mi, Misano és la carrera més important de l’any. No crec que aquests dos tests serveixin per fer un gran canvi. Estaria bé fer un bon resultat a Misano, però abans cal pensar a Silverstone.”