La primera cursa de la temporada que no ha tingut als 2 Mercedes a dalt de tot, ha estat la millor de l’any, amb Leclerc i Verstappen oferint la primera mostra del què es preveu com a l’enfrontament de la propera generació. Finalment ha estat Verstappen el que s’ha endut la victòria, però l’avançament sobre Leclerc, a 2 voltes del final, està sent investigat. Els Mercedes no han tingut ritme, i Vettel, que sortia 9è ha quedat per davant de Hamilton, i gairebé li pren el podi a Bottas, tot i fer una estratègia a 2 aturades.

L’inici de cursa semblava descartar aquest escenari, Verstappen s’ha quedat clavat a la sortida i ha baixat a la 7ª posició, per darrera de Vettel. Davant, Norris ha aconseguit avançar a Hamilton, tot i que només li ha durat una volta, Bottas ha agafat la 2a posició. Vettel i Verstappen han remuntat fins a arribar a darrera dels Mercedes i llavors han començat les aturades a boxes. Vettel ha perdut gairebé tot el que havia guanyat perquè els neumàtics durs no estaven preparats al box. Bottas s’ha aturat a la mateixa volta i Leclerc a la següent volta. Hamilton i Verstappen han allargat el primer stint.

Hamilton ha hagut d’aturar-se abans, amb desperfectes al seu aleró davanter, i Verstappen quan s’ha aturat ha sortit entre Vettel i Hamilton. El ritme de Mercedes no ha millorat amb els neumàtics durs i Mentre Vettel i Verstappen s’acostaven a Bottas, Hamilton perdia temps. Verstappen s’ha trobat molt còmode amb el segon joc de neumàtics, i ha atacat a Vettel, i després d’avançar-lo, ha atacat a Bottas. Vettel, després d’aturar-se per 2a vegada, ha atacat i ha superat a Hamilton, i gairebé li ha près el podi a Bottas. Però en aquell moment, l’interès es centrava, amb raó, en la 1a posició, Verstappen s’acostava a Leclerc, que ha perdut més temps del compte amb els doblats.

Les últimes voltes han estat de batalla per la victòria, Verstappen s’ha llençat 2 vegades, en la 1a, Verstappen ha deixat marge i Leclerc ha pogut recuperar la posició amb més tracció, però a la volta següent, Verstappen ha repetit el procés i quan Leclerc s’ha mantingut en paral·lel, Verstappen ha obert la traçada per anar a buscar el piano exterior, entrant en contacte, roda amb roda amb Leclerc, que ha perdut la trajectoria que tenia anant per l’interior i l’ha enviat fora de pista. Verstappen ha guanyat la carrera, però hi ha una investigació en marxa.

Per darrera, Sainz ha animat la cursa, sortint 19è, ha remuntat fins a la 8a posició. McLaren ha tornat a rendir per sobre dels seus rivals i sembla que miren més al Red Bull de Gasly, que a Renault, Alfa Romeo i Haas. els 2s del grup intermig han estat els Alfa Romeo, que després d’un inici de temporada problemàtic, han aconseguit puntuar amb els 2 monoplaces. Mal cap de setmana per Renault en global, que no ha aconseguit la velocitat necessària en cap moment. Més expectatives tenia Haas, que havent marcat el 5è millor temps en la classificació amb Magnussen, tot i que desprès va ser sancionat i ha sortit en 10a posició. Tot i així, una cursa per oblidar, ha condemnat a l’equip americà a la 16a i la 19a posició. Racing Point segueix un pèl lluny de la zona mitja, tot i que avui ha superat als Haas i Williams no té cap aspiració.