La categoria inferior ha viscut una cursa d’infart al Circuit d’Assen, amb una caiguda múltiple quan faltaven només sis voltes. Tony Arbolino ha estat l’encarregat de sentenciar la primera plaça. El podi s’ha completat amb Lorenzo Dalla Porta en segona posició i Jakub Kornfeil en tercera.

La cursa de Moto 3 es presentava una miqueta difícil per als espanyols. La primera posició d’un espanyol en la graella de sortida era per a Aron Canet, que sortia novè. De fet, a la vista queda que cap d’ells ha pogut aconseguir ficar-se en el podi. No podem dir el mateix dels pilots italians, que han pogut ocupar un doblet en els calaixos on tot pilot desitja pujar.

El que si caracteritza la categoria de Moto 3, és que durant la cursa tot pot passar. No es pot fer una mínima predicció, sempre hi ha sorpreses. Ningun pilot ha cedit i hem presenciat una cursa en grup al estil Moto3.

El poleman, Niccolo Antonelli, ha liderat la cursa durant els primers compassos, seguit molt de prop per Tony Arbolino, Tatsuki Suzuki, Kaito Toba, Ai Ogura i Romano Fenati. Tot just sortir, molt per enrere, el líder del mundial perdia posicions i queia fins a la 12a posició. Durant la quarta volta, Toba ha aconseguit sobrepassar al líder de cursa, Antonelli.

Molt bona actuació de Romano Fenati, que després de sortir en catorzena posició, ha aconseguit retallar places i situar-se al cap durant la volta 8, superant a Toba. La lluita per la primera posició ha estat d’infart, amb canvis en cada sector. Toba, que es troba en un moment radiant en la seva trajectòria per la categoria, ha aconseguit liderar la cursa una altra vegada. Dalla Porta li seguia molt de prop, i seguit d’ell, Darryn Binder rodava tercer després de remuntar vint places.

Tot anava bé per al japonès fins que Dalla Porta li ha superat en la chicane, obligant el japonès a anar-se recte i perdre més de deu places. Mala sort també per a Jaume Masià. El pilot del Bester Capital Dubai se situava lluitant en el grup capceler quan una fallada a la seva KTM l’ha obligat a abandonar i entrar al pitlane. També Albert Arenas ha quedat fora de cursa, quan una volta després, ha besat l’asfalt en la corba deu, quan es trobava en el top 10.

La caiguda múltiple arribava a escasses 6 voltes per al final. Toba, Vietti, Suzuki i Raúl Fernández queien a terra en grup, buidant una mica més el grup davanter. Entrant a les últimes cinc voltes, el veterà de la categoria, Jakub Kornfeil, s’ha col·locat líder. Per darrere, perseguit pel triplet italià: Dalla Porta, Arbolino i Antonelli. El pilot del Redox PruestrelGP ha començat a guanyar uns metres respecte als seus rivals, però finalment ha estat sancionat per excedir el límit de la pista. Tot i així, el pilot ha pogut tornar a col·locar-se tercer després de complir amb la penalització.

Tony Arbolino ha estat capaç d’avançar a Lorenzo Dalla Porta i ha consolidat una merescuda primera plaça. El pilot italià ha estat el primer pilot a guanyar per segona vegada en la categoria aquesta temporada. El podi l’ha tancat Kornfeil. Just per darrere ha entrat Gabri Rodrigo ha aconseguit la quarta posició. Marcos Ramírez ha vist caure la bandera a quadres setè, sent el millor espanyol. Alonso López ha aconseguit tancar el top 10.

El líder del mundial, Aron Canet, ha travessat la línia de meta en 12a posició. El pilot de Corbera s’acomiada d’Assen sumant 4 punts al seu lideratge. Encara conserva la primera plaça en taula, però ara Dalla Porta es troba a tan sols 7 punts. Canet haurà de lluitar la setmana que ve a Alemanya per a aconseguir bons resultats si vol mantenir el campionat en el seu domini.