Maverick Viñales ha aconseguit la victòria al circuit d’Assen. Després d’una intensa batalla amb Marc Márquez i Fabio Quartararo, el pilot de Roses ha coronat el podi. En una cursa marcada per l’absència de Jorge Lorenzo, Valentino Rossi i Alex Rins han topat amb l’asfalt.

Assen és Assen. És la cita al calendari que tot amant del motociclisme està esperant. No obstant, divendres començàvem el cap de setmana amb una mala notícia: Jorge Lorenzo era declarat ‘unfit’ després d’una forta caiguda. Durant la jornada del dissabte les sensacions van ser ben diferents, després de l’atapeïda poleposition, que al final es va endur Quartararo, sabíem que la cursa no ens podia decepcionar.

El diablo partia des de la poleposition. Quartararo es troba en un moment brillant de la seva trajectòria esportiva. Ni la seva recent operació del Síndrome Compartimental, ni la seva poca experiència a la categoria, han frenat el talent que caracteritza el jove pilot. Maverick Viñales, per part seva, aconseguia establir un ritme constant i impecable durant tot el cap de setmana.

Un bon punt apagat el semàfor, les dues Suzuki han sortit com bales, liderant la cursa. Álex Rins sortia tercer, Joan Mir cinquè. Quartararo i Maverick, que sortien primer i segon, perdien dues posicions cadascun durant la sortida. Tal com preveia Márquez després de la pole, les Yamaha se sentien com a casa. Sense problema, Quartararo i Viñales han aconseguit situar-se a roda de les Suzuki, camuflant els problemes de la sortida. Després de completar les dues primeres voltes, Rins, que liderava el grup, ha sofert una caiguda neta en solitari.

Després de la caiguda del pilot Susuki, Quartararo, Viñales i Márquez aconseguien sobreposar-se a Mir. El diable volia guanyar, i encara que Márquez ha aconseguit avançar-lo en diverses ocasions, Fabio no cedia. Després d’ells, un rapidíssim Maverick prenia nota i observava als seus rivals. Un cop completades quatre voltes, Valentino Rossi queia junt amb Takaaki Nakagami. L’accident ha obligat el japonès a passar per la clínica.

A tretze voltes del final, Viñales ha superat a Márquez. El pilot de Roses ha aconseguit superar al de Cervera per l’interior de la chicane. La batalla pels tres primers ha posat en peus a tot el públic. Finalment, Viñales aconseguia arrabassar-li la primera plaça al Rookie. Al cap d’unes poques corbes, Márquez el superava també. Després d’una intensa batalla per la primera posició, Márquez ha “tret la calculadora” i ha optat per conservar la plaça i assegurar els 20 punts, que el fan més líder encara. La carrera no ha sofert cap mena de modificació durant les últimes voltes, tancant el podi fins i tot abans de veure caure la bandera a quadres.

Per darrere, la batalla per la quarta, cinquena i sisena plaça tenia tanta o més emoció que la del grup que liderava la cursa. Mir, el rookie de Suzuki, aconseguia consolidar la quarta plaça, per davant de les dues Ducati. No obstant això, a quatre voltes del final, ambdues Ducati aconseguien adelantar-lo. També ho ha fet Franco Morbidelli, que després de superar al mallorquí, també ha superat a Danilo Petrucci. Finalment, Andrea Dovizioso ha finalitzat quart, Morbidelli cinquè i Petrucci sisè. A més, Crutchlow també ha sobrepassat a Mir, finalitzant en setena i vuitena plaça, respectivament.

L’altra cara de la moneda arribava amb els dos germans Espargaró, que després de les seves lesions, el dolor els ha impedit millorar, finalitzant onzè en Pol i dotzè l’Aleix.

Així doncs, la tradició de victòries en any imparell per a Yamaha s’ha mantingut. No obstant això, malgrat no guanyar, Márquez ha consolidat el seu lideratge, i cada vegada se sent més prop del títol. El de Cervera ha forjat una distància de 44 punts respecte al segon classificat, Dovizioso. La pròxima cita del mundial tindrà lloc en tan sols una setmana, al Circuit de Sachsenring, que acollirà el Gran Premi d’Alemanya.