Segueix la bogeria a Còrsega amb una segona etapa que ha posat tot una mica més al seu lloc, però segueixen les sorpreses. Després de la retirada d’Ogier, Latvala té via lliure per guanyar i després d’una bona segona etapa s’ha posat dos segons per davant de Elfyn Evans, que ha perdut així el liderat que va aconseguir ahir. Mikkelsen completaria ara mateix el podi que es decidirà demà.


El Ral·li de França s’està presentant com un dels més incerts i caòtics de tota la temporada. Després d’una primera jornada més que caòtica, amb unes pluges torrencials que van dificultar a tothom les coses a l’hora de conduir, avui s’han mostrat les primeres seqüeles: el primer tram del dia es cancel·lava per les destrosses del temporal a la carretera, deixant la segona etapa amb tan sols dos especials, com ahir.

A la primera especial i tercera del Ral·li, el ‘scratch’ era per Jari-Matti Latvala. El finlandès volava per les carreteres de l’illa de Còrsega per atrapar a Elfyn Evans, que ha perdut fins a 21 segons respecte al pilot de Volkswagen. Això ha apretat les coses entre tots dos, i ha deixat al britànic amb tan sols menys de dos segons de marge.

Per darrere, tots s’han quedat lluny del capdavant, a més de vint segons del finlandès. Ogier, Meeke i Sordo han estat els que més s’han acostat als dos primers, Latvala i Mikkelsen. Ogier, a més de deu minuts de distància, no té opció ni a puntuar, ja que el trencament del canvi en acabar l’etapa d’ahir l’ha condemnat a reenganxar-se al Rally 2 al costat de Neuville, que també va abandonar ahir.

El que ha abandonat avui ha estat Robert Kubica, de nou amb problemes no ha pogut completar la primera especial del dia a causa de dues punxades consecutives. El polonès només portava una roda de recanvi, per la qual cosa no ha pogut completar l’especial de 36 quilòmetres entre Francardo i Sermano. Això ha beneficiat la majoria de pilots, que han ascendit una posició amb la seva baixa, després que Kubica acabés ahir en cinquena posició. De nou, una pena desaprofitar aquesta oportunitat d’or de completar un bon resultat en el WRC.

Després de diverses hores, al migdia s’ha disputat la sisena especial de 48 quilòmetres que va de Muracciole a Col de Sorba. En el tram més llarg del ral·li ha estat Sébastien Ogier el que ha marcat el ‘scratch’ amb vuit segons de marge amb Latvala i dotze amb Evans, que ha defensat molt bé la seva posició, però que ha estat insuficient per mantenir el liderat. Així doncs, Latvala passa a ser el nou líder del ‘Tour de Corse’ amb una regna de dos segons amb el britànic de M-Sport.

Tercer es manté Andreas Mikkelsen per davant de tots dos Citroën. El noruec s’està mostrant molt regular, però li falta ritme per arribar atrapar els del capdavant. Kris Meeke ha passat a ser quart després d’avançar en aquesta especial a Kevin Abbring, la sorpresa del cap de setmana, que es manté cinquè per davant de Mads Ostberg. L’holandès està perdent molt terreny en cada especial, però si no comet errors puntuarà demà.

Hayden Paddon ha escalat fins al setè lloc i ja està a menys de vient segons dels Citroën i el seu company, Abbring. Darrere continuen les agradables sorpreses de Bryan Bouffier i Stéphane Sarrazin, que malgrat algunes dificultats i perdre molt de terreny en els dos trams, segueixen dins del Top 10 amb l’objectiu de sumar algun punt. Finalment, el Top 10 el tanca Ott Tänak, amb tan sols vuit segons de marge amb Dani Sordo, que ve remuntant i podria arribar al vuitè lloc a la jornada de demà.

Demà es disputarà la tercera i definitiva etapa del Ral·li de França amb tres llargues especials que sumaran prop de 95 quilòmetres. En elles es definirà la classificació tan ajustada que tenim, la qual pot variar molt a la d’avui a causa de les escasses diferències entre els competidors. Veurem si Latvala és capaç de mantenir-se líder i obtenir la seva tercera victòria aquesta temporada.