David Vidales, subcampió del món els dos últims anys, és un dels màxims referents del kàrting espanyol. A les files de Tony Kart des de fa dos anys, el lleonès opta a guanyar-ho tot aquesta temporada 2018.

Com és treballar a TonyKart?

És fantàstic. És el millor equip del món. La professionalitat que hi ha aquí és increïble. Ja fa dos anys que estic i em sento molt a gust.

Tens algun ídol?

No en tinc cap. En Fernando Alonso és molt bo i crec que és el pilot més complet. Ricciardo també m’agrada perquè és un pilot molt constant.

Com aneu aquest any?

En aigua hem guanyat totes les carreres, com per exemple a Adria a les mànegues classificatòries. Sí que és veritat que en sec ens falta una mica, però seguim sent molt competitius.

Com és la teva vida a Bérgamo (Itàlia)?

Doncs molt normal. Vaig al col·legi cada dia com qualsevol noi. Em va bé estar aquí perquè estic a prop de la fàbrica i quan em diuen de provar alguna cosa em desplaço fins al circuit i ho faig.

Com vas començar en el món del kàrting?

Tenia 4 anys i un dia de neu i pluja em van portar a un indoor i em va agradar moltíssim. A partir d’aquell dia no els demanava una altra cosa als meus pares que no fos anar a fer tandes amb el kart. I així va començar tot …

No correràs a Espanya aquest any?

No. Em centro en córrer els campionats internacionals. A Espanya ja he guanyat el campionat dues vegades i penso que el nivell no és molt alt.

Quin és l’objectiu a llarg termini? Els monoplaces?

Sí. Tinc clar que no vull quedar-me tota la vida al kàrting. Vull avançar. Encara que em vull centrar en aquest any de kàrting amb les carreres que tenim per davant d’OK i KZ. Perquè penso que és la forma d’obtenir bons resultats i, així, poder tenir oportunitats per fer el salt als monoplaces algun dia.

Et prepares físicament d’alguna manera quan no estàs de carreres?

Sí, és clar. Al final encara que no ho sembli el kart cansa, i molt, i cal estar ben preparat per tenir un bon rendiment. Entreno tres vegades per setmana al gimnàs.