Ahir vam saber qui correria amb Williams per al 2013. La marxa de Bruno Senna de l’equip de Grove, ha fet que el pilot reserva, Valterri Bottas es converteixi en segon pilot de l’equip.

Has format part de Williams des del 2010 com ha pilot de proves, com et sents en ser finalment pilot oficial per a l’equip Williams? 
VB: És una sensació increïble conduir un Formula 1 tota la temporada en un equip com Williams, amb tot el seu pedigrí, és encara més especial. He treballat dur per arribar aquí des que vaig començar kàrting als sis anys, però la feina comença ara, em preparo per al major desafiament de la meva carrera. El fet que he estat amb Williams des de l’any 2010 ajudarà molt, perquè conec els enginyers molt bé i tinc una bona relació  amb ells.

Quins són els teus objectius per a la temporada 2013? 
VB: És difícil establir uns objectius abans de que comenci la temporada, així que estic tractant de treure el màxim profit d’aquesta oportunitat per demostrar que l’equip ha fet bé per promoure’m. Vull mirar cap enrere el 2013, i sento que he millorat com a pilot i he ajudat a l’equip a millorar el seu rendiment a la pista.

Després d’haver estat campió de la GP3 el 2011, aquest 2012 l’has centrat únicament en el teu paper de pilot de reserva de Williams, com t’afecta això? 
VB: Sóc una persona molt competitiva i, naturalment, he estat competint en triatlons durant el 2012 per mantenir-me en forma i mantenir la meva ment aguda. Òbviament m’he perdut una gran carrera, així que no puc esperar a tornar a ser en una graella de sortida, però he estat corrent constantment des de molt jove així que quan les llums s’apaguin a Austràlia Serà el de sempre.

Què penses del teu company d’equip, en Pastor Maldonado? 
VB: En Pastor ha demostrat en uns circuits d’aquest any, que és molt ràpid i la victòria a Barcelona ha demostrat que pot lluitar bé sota pressió. Ens portem bé fora de la pista ja que hem passat molt de temps junts viatjant a les diferents curses, i sens dubte em beneficiarà i aprendré més de la seva experiència.

Quin avantage tens en conèixer ja els enginyers? 
VB: He estat part de la família de Williams des de l’inici del 2010 i em sento com a casa tant a Grove com a la pista. Conec molt bé els meus enginyers, així que ja sé com obtenir el millor rendiment. Jo també visc al Regne Unit i l’any passat em vaig treslladar al mateix carrer de la fàbrica, així que estic allà bastant sovint i conec tot el món.

Les 15 sessions de lliures aquest 2012, t’han ajudat? 
VB: Això ha sigut de gran ajuda, ja que significa que només hi ha un grapat de circuits en el calendari 2013 que mai he conduït, a Austràlia, Mònaco, València, Austin i Singapur. Encara hi haurà molta feina a fer, però això vol dir que tinc una mica de coneixement per treballar a la majoria de les carreres la temporada.

Què creus que significa per Finlàndia tenir un altre pilot de F1 a la graella? 
VB: És d’esperar que se senten orgullosos de tenir un altre pilot finlandès a la Fórmula 1 i espero tenir un gran suport dels aficionats finlandesos que sempre han estat molt bons amb mi.

Tens un considerable suport de Finlàndia, ens pot parlar sobre això? 
VB: He tingut molt suport de casa, des del kàrting, i des de llavors he tingut la sort d’haver rebut el suport d’algunes grans empreses finlandeses. Sense aquest tipus de suport no seria on sóc avui, així que estic molt agraït i espero que pugui assaborir l’èxit amb Williams i pagar a aquells que m’han ajudat a arribar a la Fórmula 1.

Un avanç ràpid de l’any que ve, quins objectius tens? 
VB: Crec que l’objectiu ha de ser fer més punts que aquest any i treure el màxim partit del cotxe. Personalment miro cap enrere i sento que he après molt.