Marc Pérez, pilot de motocròs, ha anat acumulant una sèrie de lesions que no li han permès estar al màxim físicament

Marc Pérez ha volgut remarcar en tot moment que no està en plenes capacitats físiques ja que porta algunes temporades amb lesions, la primera al peroné i la darrera a l’espatlla.

Actualment, el pilot català competeix en el Campionat de Catalunya i d’Espanya, concretament en la categoria d’MX2. De cara a aquest any, vol intentar participar en la màxima quantitat de curses possibles i anar recuperant-se físicament.

PREGUNTA: QUI ÉS MARC PÉREZ?

Marc Pérez: Un pilot de motocròs que va en moto des dels tres anys. He dedicat gran part de la meva vida a les curses de motocròs, a aquest esport que tant m’agrada. Tot i que mai he aconseguit guanyar títols, sempre he saconseguit ser molt competitiu i estar al davant de la classificació. Sempre m’ho he passat bé i m’encanta dedicar-me a això.

P: QUI ET VA INTRODUIR EN AQUEST MÓN?

MP: El meu pare sobretot. 

P: COM VA SER EL TEU INICI EN AQUEST MÓN?

MP: Al meu pare sempre li han agradat les motos i va competir quan era jove. Quan tenia tres anys, el meu pare em va comprar una moto pel meu aniversari. Vaig començar a practicar i tot es va iniciar aquí. 

P: COM VAS VIURE LA PANDÈMIA?

MP: Va ser complicat, ja que no podíem sortir i seguir la nostra rutina d’entrenament. Per tant, vaig intentar mantenir una rutina de físic. 

P: COM DE COMPLICAT ÉS COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT EL MATEIX ANY?

MP: No, perquè les curses no acostumen a solapar-se. Si per un cas coincideixen, sempre intento competir en el campionat que té més rellevància. 

P: PENSES MOLT EN LES CURSES ABANS DE DISPUTAR-LES?

MP: Depèn. En el cas del Campionat de Catalunya ja coneixo el circuit i a la gran majoria de rivals. En aquest tipus de competició estic més tranquil i ho afronto d’una altra manera, no estic nerviós. En canvi, si he de competir en un altre campionat que sigui més desconegut per a mi, sempre intento documentar-me molt. Durant el cap de setmana sí que estic nerviós en alguns moments, però intento no pensar-hi gaire. 

P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

MP: Dintre i fora de les motos intento portar-me bé amb tothom, soc una persona bastant amistosa. A la pista som rivals, però fora d’ella amics.

P: QUI ÉS EL TEU RIVAL A PISTA?

MP: Sempre hi ha algú amb el que tens molta rivalitat a pista. Rival com a tal no ho és, és algú amb qui sempre tens lluites dintre del circuit. No em focalitzo amb ningú en concret.

P: TENS UNA RELACIÓ PROPERA AMB EL TEU EQUIP?

MP: Quan ens hem de divertir ho fem, però també si hem d’estar centrats en algun moment doncs canviem el xip. 

P: COM ET VA AFECTAR LA CAIGUDA QUE VAS PATIR A VALDESOTO LA TEMPORADA PASSADA?

MP: Vaig estar cinc mesos sense poder pujar a la moto, ja que em vaig fer mal a l’espatlla. Això ho porto arrossegant des de l’any passat, per tant, encara no estic al màxim físicament. 

P: COM VALORES EL CAMPIONAT D’ESPANYA D’MX2?

MP: Actualment està a un nivell molt alt. Hi ha pilots de gran nivell, com Víctor Alonso. 

P: QUINA ÉS LA TEVA RUTINA EN TEMPS DE COMPETICIÓ?

MP: Intentar estar al circuit dues o tres hores abans i fer sempre un bon escalfament corrents al voltant del circuit durant trenta minuts. També és important per a mi esmorzar molt bé. 

P: COM QUALIFICARIES L’ANTERIOR TEMPORADA?

MP: Va ser difícil, perquè l’any anterior també em vaig lesionar i vaig arribar a principi de temporada amb el peroné trencat. Degut a això em vaig perdre les tres primeres curses del Campionat d’Espanya. A més, com ja he dit, vaig patir una altra lesió durant la temporada, així que no va ser gens fàcil.

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SÓN ELS TEUS OBJECTIUS?

MP: Actualment, veig el meu futur una mica complicat, però donaré el millor de mi per seguir endavant. L’objectiu d’aquest any és fer la major quantitat de curses possibles i intentar tornar al nivell que tenia abans.