Roger Gallart, pilot de motocròs, s’està recuperant d’una sèrie de lesions que no li han permès estar al màxim nivell últimament

Roger Gallart ha volgut remarcar que no està en plenes capacitats físiques des de fa dues temporades aproximadament degut a diverses lesions que han afectat negativament el seu rendiment.

Actualment, el pilot català competeix en el Campionat de Catalunya i d’Espanya, concretament en la categoria d’MX1. El seu objectiu és seguir gaudint de l’esport, fer el que l’apassiona.

PREGUNTA: QUI ÉS ROGER GALLART?

ROGER GALLART: Soc un noi de les Borges Blanques que actualment ha acabat el batxillerat. Ara mateix tinc 18 anys, i des dels tres o quatre anys vaig en moto. És l’esport de la meva vida.

P: QUI ET VA INTRODUIR EN AQUEST MÓN?

RG: El meu pare. Ell sempre ha anat en moto, sempre li han agradat. Des de petit m’ha anat introduint en l’esport.

P: COM VA SER EL TEU INICI EN AQUEST MÓN?

RG: El primer cop que vaig pujar a una moto tenia tres o quatre anys com he dit. Vaig començar a competir amb sis anys, a una cursa a la Pobla de Mafumet. No recordo gaire d’aquella cursa.

P: COM VAS VIURE LA PANDÈMIA?

RG: Va ser complicat, ja que no podíem entrenar enlloc. Vaig trobar a faltar l’esport. Quan vam poder sortir anava a un circuit d’aquí a prop amb un amic, però poc més.

P: ÉS COMPLICAT COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT EL MATEIX ANY?

RG: No, ja que en el Campionat de Catalunya hi ha cinc curses i en el d’Espanya igual. A més, no es barregen entre elles.

P: SE’T FA COMPLICAT GESTIONAR ELS ESTUDIS AMB L’ESPORT?

RG: No. No soc un estudiant de deus, però estudio amb suficient antelació. Si t’organitzes bé no tens cap complicació.

P: PENSES MOLT EN LES CURSES ABANS DE DISPUTAR-LES?

RG: Quan era petit li donava bastants tombs. Recordo que si una màniga m’anava bé, de cara a les següents intentava fer exactament el mateix que havia fet en la primera. Actualment, estic més tranquil.

P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

RG: Sí. Conec a la majoria de gent de la graella, som tots amics.

P: QUI ÉS EL TEU RIVAL A PISTA?

RG: Depèn de la cursa. No tens traça per a tots els circuits.

P: COM VALORES EL TEU INICI DE TEMPORADA?

RG: Ara mateix corro amb una MX1, que té 350cc. Al Campionat de Catalunya ho estic fent bé, però el d’Espanya em costa una mica més, ja que la moto pesa més i és més físic. Aquest any m’ho estic prenent una mica com un entrenament.

P: QUINA ÉS LA TEVA RUTINA EN TEMPS DE COMPETICIÓ?

RG: Fa unes dues setmanes vaig començar amb un entrenador personal. Mai havia entrenat seriosament, però aquest any era necessari.

P: COM QUALIFICARIES LA TEVA ANTERIOR TEMPORADA?

RG: Vaig tenir força lesions, el que va fer que no tingués una condició física regular. He tingut quatre lesions greus en dos anys i actualment estic intentat tornar el millor possible.

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SÓN ELS TEUS OBJECTIUS?

RG: M’encanta el motocròs, i sé que no tinc futur com a pilot professional. L’any vinent començaré una carrera a la universitat i intentaré compaginar-la amb l’esport. De cara al futur, vull seguir competint, ja que és el que m’apassiona.