José Antonio Rueda, pilot del Red Bull KTM Ajo, afronta la seva segona temporada al Mundial de MotoGP i valora el seu complicat inici aquest 2024

José Antonio Rueda (Sevilla, 2005) és un dels pilots tocats amb una vareta màgica i que prometen destacar en el passat, present i futur del motociclisme. L’any 2022 va guanyar el mundial a dues de les categories que serveixen com a promoció de MotoGP, la Red Bull Rookies Cup i el JuniorGP. En l’actual graella de Moto3, tan sols hi ha un altre pilot que hagi aconseguit la mateixa gesta, una cosa que assegura que “ajuda” a donarli una motivació extra l’hora d’afrontar moments complicats. Després d’una primera temporada completa com a pilot de la categoria inferior del Mundial de MotoGP, ara encara la seva segona temporada.

Aquest cap de setmana, el pilot sevillà s’enfronta a la sisena cita de la temporada en el Circuit de Barcelona-Catalunya, on rep a FórmulaRapida en una xerrada en la qual demostra la seva ambició. Fins a la data, la temporada no està sent fàcil. De les primeres cinc cites, es va perdre dues per problemes de salut – el GP de Les Amèriques i el de Jerez -, i no va acabar la carrera inaugural a Qatar després d’un accident amb un altre pilot.

José Antonio Rueda aconsegueix un podi en el GP de Portugal / Copyright: Red Bull KTM Ajo
José Antonio Rueda aconsegueix un podi al GP de Portugal / Copyright: Red Bull KTM Ajo

Després de ser preguntat pel seu estat de salut, assegura que es troba bé, i que “va ser difícil estar en aquesta situació perquè tenia ganes de córrer el Gran Premi de casa [Jerez] i no vaig poder”. José Antonio assegura que malgrat que “no és el millor començament” continua pensant que “queden moltes carreres”. “Poden passar moltes coses, tampoc m’esperava el que m’ha passat a mi”, assegura, entre riures. Perquè si alguna cosa caracteritza al joveníssim pilot de 18 anys, és la seva tímida simpatia.

Diuen que de tot el dolent es treu una cosa bona, i ell suma una poleposition i una segona posició al GP de Portugal, que demostra que està més que preparat per a plantar-li cara als seus rivals. “El punt fort és que tenim velocitat per a estar davant, ens falta una mica de sort i acabar les curses bé”, explica. El sevillà té clar que els seus rivals no ho posaran gens fàcil. “Els tres primers en el Mundial actualment [Dani Holgado, David Alonso i Collin Veijer] seran els principals rivals. Dani i David seran dos d’ells. El que és molt regular i ho posarà difícil és Collin”, assegura, recordant aquells temps en els quals tots dos competien l’u contra l’altre en categories inferiors. “En la Rookies Cup no va fallar en tot el campionat, i per això vam estar lluitant junts fins al final”, explica.

José Antonio Rueda en una imatge d'arxiu / Copyright: Red Bull KTM Ajo
José Antonio Rueda en una imatge d’arxiu / Copyright: Red Bull KTM Ajo

Si alguna cosa caracteritza a Rueda a pista, és la seva intel·ligència. No sol cometre errors, i ha demostrat saber gestionar molt bé els finals de carrera. “El meu punt fort són les corbes ràpides. Solc anar molt fi, no gaire agressiu”, explica. Assegura que per aquest motiu, el Circuit de Barcelona-Catalunya li agrada. “Aquí soc molt ràpid”, assegura, abans d’explicar que “de petit em vaig fixar molt en l’estil de Jorge Lorenzo, ara en el de Marc Márquez”.

Durant aquesta temporada, la categoria està batent rècords de velocitat i de temps en pràcticament tots els circuits, alguna cosa que demostra que el canvi de pneumàtics, de Dunlop a Pirelli, ha estat positiu. Però no creu que tot sigui cosa de les gomes. “Han canviat els pneumàtics i KTM ha fet una nova moto. Són les dues coses. Si ajuntem les dues, va moltíssim millor. Els pneumàtics per a tothom han anat millor, i sobretot a les últimes voltes és una mica més difícil que gestionar que el Dunlop, però a l’hora de treure un temps, es pot fer moltíssim més ràpid”, explica.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rueda⚡️ (@rueda.jr99)

Ara, la mirada ja està posada en aquest diumenge de curses i en el que queda de temporada. Montmeló sol ser una carrera en la qual és difícil que un pilot s’escapi, però el jove pilot no les té totes. “Poden passar moltes coses, però crec que al final els pilots que hem estat anant ràpid les primeres carreres serem aquí segur. No sé si serà un grup gran o no, depèn els ritmes. Es veurà els següents dies. Aquí normalment sí que és complicat escapar-se”, explica.

Quant als objectius aquesta temporada, assegura que prefereix anar “carrera a carrera, donant el màxim com he fet cada cap de setmana”. “A partir d’aquí, a veure com arribem a València. Aquí ja serà diferent”, sentència.