Pocs dies després de la celebració del Gran Premi de l’Emília-Romanya, la Fórmula 1 arriba a Mònaco, un traçat llegendari

La vuitena cita del calendari de la Fórmula 1 de 2024 és el Gran Premi de Mònaco, l’esdeveniment més important i elegant de la categoria. Amb McLaren pressionant cada cop més a Max Verstappen, més la possible pluja, pot quedar un cap de setmana pel record.

El Circuit

El circuit de Montecarlo compta amb 3,337 quilòmetres de longitud, destacant la seva dificultat, ja que és un traçat molt estret i qualsevol errada fa que acabis contra el mur. A més a més, només disposa d’una zona de DRS, activant-se a la sortida de l’últim revolt.

No és un circuit ràpid. La velocitat mitjana és de 155 km/h, fent que els frens tinguin un desgast elevat. La tracció del monoplaça és vital.

Història

La primera edició va tenir lloc l’any 1950, i des de 1955 sempre ha format part del calendari de la Fórmula 1, a excepció de 2020.

És el circuit més prestigiós del món, tots els pilots somien en guanyar algun dia en aquest escenari. Ayrton Senna és el pilot amb més victòries en els carrers de Montecarlo, amb un total de sis. Michael Schumacher i Graham Hill en tenen cinc, mentre que Alain Prost en té quatre.

Max Verstappen va aconseguir el triomf a l’anterior edició. Red Bull encadena tres victòries consecutives en aquest circuit. Fernando Alonso va estar molt a prop de ser el vencedor, però una mala decisió per part de l’equip li va privar de la victòria.

Copyright: Red Bull Content Pool
La Fórmula 1 s’apreta cada cop més

La temporada 2024 es va iniciar amb un domini aclaparador de Red Bull. No obstant això, McLaren ha anat retallant aquesta distància i en les últimes cites s’estan igualant amb els austríacs.

Lando Norris va obtenir la seva primera victòria a Miami, mentre que a Imola va ser capaç de pressionar a Verstappen fins al final, gràcies a la bona gestió dels pneumàtics.

Ferrari també pot estar en la lluita. A l’Emília-Romanya, les millores dels italians no van acabar de funcionar. No obstant això, no estan tan lluny, i en aquest traçat poden passar moltes coses. A més a més, Charles Leclerc corre a casa, i tot i que no ha tingut gaire sort durant els últims anys, segur que competeix amb un extra de motivació.