Després de guanyar el campionat de la Fórmula 3, Esteban Ocon va ser entrevistat per FormulaRapida.net fa unes setmanes quan el pilot francès va participar en la seva última ronda de la Fórmula Renault 3.5 Series.


 

Parla’ns del Paul Ricard?

“El Paul Ricard és un dels meus circuits preferits, tinc bons records dels meus primers anys. El meu primer podi a l’Eurocup va ser aquí. La primera victòria a l’Eurocup també va ser al Paul Ricard. M’alegra tornar aquí perquè no tinc masses ocasions de poder córrer aquí, malauradament.”

Com ha anat la teva temporada?

“A la Fórmula 3 bé, ha estat una gran temporada. Sempre he tingut un bon cotxe, un bon cap de setmana de debut també. Simplement no se que dir. A la pre-temporada no esperava tenir aquest any. Estic molt feliç i ja desitjo que arribi el meu primer test amb Fórmula que faré a finals d’Octubre amb Ferrari. El millor moment de l’any va ser el dissabte a Pau; aquell dia vaig fer 2 pole positions i vaig guanyar una cursa, va ser la cursa més maca que he guanyat a casa.”

Per què has fet el teu debut a la Fórmula Renault 3.5 a meitat de temporada?

“He tornat a les World Series 3.5 en dues rondes bàsicament per guanyar experiència per al proper any per tal de passar a un cotxe més gran. Lotus va decidir que fer les rondes d’Hongria i Paul Ricard podien ser un bon entrenament per a l’any que ve.”

Així doncs, per què no vas debutar directament a la Fórmula Renault 3.5?

“La Fórmula 3 és un bon campionat però és Lotus qui decideix. El nivell a la F3 és molt bo, és una bona escola per aprendre el que hi ha més proper a la Fórmula 1. Els enginyers i els reglatges són molts propers als de Fórmula 1.”

Hi ha rumors que diuen que et canviaràs de programa de Joves pilots, de Lotus a Mercedes.

“Això el meu mànager!”

Com va anar la degradació dels pneumàtics i el teu primer pit stop a al Paul Ricard?

“No em vaig haver de preocupar per la gestió dels pneumàtics. Cada sessió vam aconseguir millorar el cotxe una mica, per desgràcia no prou per estar al davant. M’he adaptat bé al cotxe. Malauradament no aniré a l’última ronda a Jerez perquè coincideix amb l’última ronda de Fórmula 3 a Hockenheim. Pel que fa als pit stops no ho he après tot encara, hem fet molts entrenaments i no ha anat gens malament.”

Parla’ns del teu accident a la classificació de Budapest.

“Em fa mal del cop, em vaig torçar el turmell, vaig tenir un petit tomb, però res dolent. Al Paul Ricard vaig estar al 90 %.”

Que opines del “cas Verstappen”?

“No hi ha edat per entrar a la Fórmula 1. Quan s’és ràpid i tens un bon cap a les teves espatlles et pot obrir les portes. Red Bull li agrada trencar rècords, i això és el que intenta der. Crec que pot sorprendre en Max l’any que ve. Pel que fa a mi, no em canvia res. He acabat aquest any per davant d’ell i ja està tot dit.”

I la pregunta del milió, plans ple 2015?

“Fórmula Renault 3.5, GP2 Series o Fórmula 1 també és possible. Però tot això ho decideix Lotus.”