Biel Piera, pilot de motocròs, està actualment en un gran moment de forma i apunta alt de cara a aquesta temporada

Biel Piera ens ha explicat com va viure la temporada passada, competint al Campionat de Catalunya i d’Espanya de Motocròs, i ens ha comentat quines han estat les seves sensacions aquest inici d’any.

Actualment, el pilot de Bellpuig té molt clars els seus objectius, i li dona una gran importància a anar millorant temporada rere temporada i competir al màxim nivell.

PREGUNTA: QUI ÉS BIEL PIERA?

Biel Piera: És un noi de setze anys que porta des dels tres anys anant en moto, i que actualment està competint a motocròs a nivell català i nacional en la categoria 125cc.

P: QUI ET VA INTRODUIR EN AQUEST MÓN?

BP: El meu pare, perquè de jove anava en moto i quan vaig complir tres anys em va comprar una.

P: COM VA SER EL TEU INICI EN AQUEST MÓN?

BP: Vaig començar anant al circuit de motocròs de Bellpuig, on hi havia una gran esplanada. Més endavant vaig anar a circuits propers al poble, però res de circuits federats. Vaig començar a competir bastant tard, quan tenia deu anys.

P: COM DE DIFÍCIL VA SER LA SITUACIÓ DE LA PANDÈMIA?

BP: Vaig notar un canvi. Vaig començar a entrenar més el meu físic, i quan va acabar la pandèmia, em vaig veure millor. Va ser un canvi de mentalitat a l’hora d’entrenar. Tot i això, va ser dur.

P: CREUS QUE ÉS COMPLICAT COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT LA MATEIXA TEMPORADA?
BP: A nivell nacional, fa unes setmanes que estem corrent mínim una cursa, i ens hem de desplaçar amb autocaravana, així que és una mica difícil. Divendres ja hem de marxar cap al circuit, dilluns tinc classe, i econòmicament és un esport car.
P: ET COMPAGINES BÉ AMB ELS ESTUDIS?

BP: De moment ho porto força bé. Durant l’ESO no em va resultar complicat, però ara ja estic a primer de batxillerat i és una mica més difícil. No obstant això, si t’organitzes bé t’ho pots compaginar. Jo només entreno els caps de setmana, entre setmana estudio i em dedico a treballar el meu físic.

P: PENSES MOLT EN LES CURSES ABANS DE DISPUTAR-LES?
BP: Depèn de la cursa, però normalment no. A més, si em conec bé el circuit ja no penso en això. Si no el conec gaire, intento mirar vídeos i informar-me.
P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

BP: És bona. Entre els pilots de Catalunya sempre ens portem molt bé.

P: QUI ÉS EL TEU RIVAL A PISTA?

BP: No, perquè a cada cursa a tots ens pot anar millor o pitjor. Els rivals van canviant d’una cursa a una altra.

P: COM ÉS LA TEVA RELACIÓ AMB L’EQUIP?

BP: El meu equip està format per la meva família, així que la relació és excel·lent. Tot és molt diferent.

P: QUÈ SIGNIFICA PER A TU HAVER GUANYAT EL CAMPIONAT DE CATALUNYA TRES VEGADES SEGUIDES?

BP: És un mèrit que sempre recordo, però és molt important estar en les primeres posicions en el Campionat d’Espanya.

P: COM ÉS COMPETIR EN EL CAMPIONAT D’ESPANYA?

BP: Molt diferent. És un format on es corre tot el cap de setmana, hi ha molt nivell, i, a més, els circuits són molt grans. És un aprenentatge.

P: COM VALORES EL TEU INICI DE TEMPORADA?

BP: Ha estat regular. Tenia unes expectatives molt altes, però, tot i això, ha estat bé. En el Campionat de Catalunya vaig començar una mica fluix, però m’he anat refent, i al d’Espanya he estat entre els quinze pilots més ràpids durant totes les curses. Espero estar entre els deu millors en un futur.

P: COM QUALIFICARIES LA TEVA ANTERIOR TEMPORADA?

BP: Va ser un any bastant bo. A nivell nacional vaig anar de menys a més, aconseguint estar entre els deu millors durant l’última prova. A nivell català es va decidir el campionat a l’última cursa, així que va ser molt interessant.

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SÓN ELS TEUS OBJECTIUS?

BP: Aquest any és l’últim corrent en 125cc per a mi, i l’any vinent hauria de córrer amb una moto 250cc. De cara als estudis, no tinc gaire clar el que faré. Vull seguir competint el màxim temps possible al màxim nivell.