Ducati va tindre a tres dels seus pilots al podi del Gran Premi d’Argentina: Marco Bezzecchi, Johann Zarco i Àlex Márquez, respectivament. Tots tres, de diferents equips satèl·lits de la marca.

Ducati ja ho va avisar el passat any: es postula com la millor marca a la graella de MotoGP. Un fet que va evidenciar-se amb el campionat de Pecco Bagnaia l’any 2022, així com el mundial de constructors i d’equips que va adjudicar-se la casa de Borgo Panigale. Enrere queden aquells temps on el domini absolut era dels japonesos, amb Honda i Yamaha com a referents. Ara s’ha girat la truita i Ducati sembla que aquest 2023 va encaminada, altre cop, a dominar de totes les maneres possibles la categoria màxima del motociclisme.

Partint de la base que els italians posseeixen vuit motos a la pista, el punt clau és que totes elles poden ser campiones. També les satèl·lit de les de l’equip Gresini Racing o les del Mooney VR46 Racing Team, que competeixen amb el prototip de la passada temporada, la Desmosedici GP22. Precisament Marco Bezzecchi, amb l’equip de Valentino Rossi, va ser el guanyador aquest cap de setmana a la cursa de diumenge, i va acabar segon a la esprint del dissabte. D’altra banda, Àlex Márquez va ser el pilot que es va endur la pole position dissabte amb l’equip liderat per Nadia Padovani, i diumenge va acabar tercer.

El podi cent per cent Ducati del diumenge a Argentina, amb Marco Bezzecchi primer, Johann Zarco segon i Àlex Márquez tercer / MotoGP

El podi de diumenge també va tenir representació de l’altre equip de la marca, el Pramac Racing. Johann Zarco va protagonitzar una espectacular cursa on va marcar un ritme molt ràpid durant les últimes voltes. També Luca Marini, company d’equip de Bezzecchi, va aconseguir quedar tercer a l’esprint del dissabte. En conclusió, quatre dels vuit pilots de la marca van aconseguir posicionar-se al capdevant de la classificació entre les dues curses.

És el segon ple ‘ducatista‘ a MotoGP. L’anterior va ser al circuit Ricardo Tormo de València l’any 2021, amb Pecco Bagnaia, Jorge Martín i Jack Miller copant les posicions d’honor, respectivament. Precisament Pecco, que va firmar un cap de setmana d’escàndol a Portugal, queia quan anava segon a la cursa del diumenge. Dissabte acabava sisè. “Em preguntava si enguany era millor pilot i caic a la segona cursa”, reflexionava l’italià.
Marco Bezzecchi, guanyador del Gran Premi d'Argentina amb la Ducati del Mooney VR46 Racing Team / MotoGP
Marco Bezzecchi, guanyador del Gran Premi d’Argentina amb la Ducati del Mooney VR46 Racing Team / MotoGP
Pel que fa a la resta de pilots de la marca, Jorge Martín, qui dissabte no va tenir un bon dia, va protagonitzar una gran remuntada diumenge. Sortia vuitè, però es va veure endarrerit en les primeres voltes. Finalment va acabar cinquè. Fabio Di Giannantonio va acabar desè diumenge.

Son ja 28 grans premis seguits en els quals hi ha almenys un pilot amb la Desmosedici en el podi. La consolidació de Ducati és un fet. A la classificació general de pilots, quatre competidors de la casa italiana lideren: Bezzecchi, Bagnaia, Zarco i Álex Márquez, respectivament. “És la millor moto de la graella”, expressava Aleix Espargaró. “Són la referència”, afirmava Franco Morbidelli. De fet, Ducati també domina ara per ara la classificació d’equips, amb l’equip de Valentino Rossi. En el de marques, li treuen gairebé el doble de punts a la fàbrica perseguidora, perquè sumen 71 punts enfront dels 38 de KTM.