Després de la notícia tràgica de la mort de Jules Bianchi, molts aficionats han demanat a la FIA que per al pròxim GP d’Hongria la posició de pole a la graella de sortida estigui buida com a homenatge al difunt francès.


Hores després de la trista mort de Jules Bianchi, són moltíssims els missatges de suport a l’entorn del francès i de record cap a la seva persona. No obstant això, un extens grup d’aficionats ha començat a demanar per les xarxes socials un homenatge concret per l’expilot de Marussia en el pròxim Gran Premi d’Hongria, que està previst celebrar del 24 al 26 de juliol.

Aquest homenatge ha estat proposat a la FIA, i consisteix a deixar buida la posició preferent de la graella de sortida del Hungaroring, per donar tribut a Bianchi. Això ja es va fer anteriorment en una ocasió similar, concretament al GP de Mònaco de l’any 1994, que era la prova posterior a la del fatídic GP de San Marino a la qual es van perdre les vides de Roland Ratzenberger i del tricampió Ayrton Senna. En aquesta ocasió, la primera fila de la graella no van situar cap monoplaça, i la posició va ser pintada amb els colors de les banderes del Brasil i Àustria, com honor a tots dos.

A part d’aquesta gran acció que podria significar per part de la FIA i la Fórmula 1 sencera, l’afició també reclama que el dorsal 17 es retiri de la competició, i que no es pugui usar mai més com a record de Jules. A més, s’ha tornat a iniciar la campanya del hastag #DressForJules, la qual consisteix a portar una peça de roba vermella en honor al francès.

Aquests són tres tweets seleccionats d’aficionats a l’esport, en els quals es mostren aquests desitjos per a Jules Bianchi:

Aquest internauta es pronuncia de la següent manera: “La FIA ha de deixar lliure la posició de la pole a la pròxima cursa com a mostra de respecte a Jules, tal i com van fer al 1994”.

D’altra banda, aquest altre fan també reclama algun tipus d’homenatge per Bianchi amb el següent comentari: “Espero que per a Hongria la Fórmula 1 faci alguna cosa per retre homenatge i recordar a Jules Bianchi”.

Finalment, com dèiem, s’ha tornat a llançar per via de Grace Wilkinson la nova campanya de #DressForJules, que tant d’èxit va tenir fa uns mesos.

Amb tot això s’espera que la FIA faci un seguit d’actes d’homenatge al pilot francès, per recordar-lo el més profundament possible davant dels milions d’espectadors que vegin la propera cursa per tot el món.