Tant la FIA com la GPDA en nom de tots els pilots han publicat dos comunicats parlant sobre la recent pèrdua del pilot francès, Jules Bianchi, que ens ha deixat aquesta matinada.


En primer lloc, la FIA ha enviat un comunicat lamentant la pèrdua de Jules Bianchi durant aquesta passada matinada. A més, en l’escrit la Federació destaca el talent i la personalitat del jove francès, a més del seu esperit de competició. Aquest ha estat el comunicat de la FIA cap Bianchi:

“L’esport ha perdut a un dels pilots més talentosos de la seva generació, a un pilot que era originari d’una família amb molta història al motor”.

“Jules Bianchi era una persona popular a la Fórmula 1, tenia les millors qualitats humanes i esportives. La FIA reconeix el coratge amb què ha afrontat la seva última lluita en companyia de la seva família”.

“El president de la FIA, Jean Todt, ha expressat les seves més sinceres condolences a la família de Jules. Tota la comunitat dels esports de motor ofereix el seu més sincer suport en aquests moments terribles”.

D’altra banda, la GPDA en nom de tots els pilots de la Fórmula 1 ha volgut oferir la seva versió i el seu condol a la família, a més d’enviar un clar missatge perquè no cessin els esforços per millorar la seguretat de l’esport i evitar nous casos com aquest. Així s’han pronunciat des de la GPDA:

“Avui la Fórmula 1 ha perdut a un gran talent, a un gran home i a un gran amic. 21 anys després de les morts d’Ayrton Senna i de Roland Ratzenberger, hem perdut a Jules, que ha mort a conseqüència d’un accident en pista”.

“És en moments com aquest en què recordem enormement com de perillós encara és el món del motor. Tot i que s’han fet millores considerables, nosaltres, els pilots dels Grans Premis, devem a la comunitat del motor, a aquells que ja no hi són, a Jules, a la seva família i als seus amics, mai cedir en el nostre treball per millorar la seguretat”.

“Expressem el nostre més condol a la família de Jules i als seus amics”.