El pilot turc, que debutava avui en el campionat mundial de Moto3 de la mà de l’equip Red Bull KTM Ajo, s’ha convertit en el pilot més jove de la història a guanyar una carrera, a més de ser el primer turc de la història en aconseguir- . A Öncü l’han acompanyat al podi Jorge Martín i John McPhee, en una cursa amb múltiples caigudes.

La carrera d’Öncü ha estat molt constant, des de la quarta posició ha superat al tailandès Atiraphuvapat, i encara que s’ha vist superat per Bezzecchi, ha avançat a McPhee per mantenir-se al TOP3. Aquest trio de cap s’ha mantingut en les primeres 5 voltes, fins que Bezzecchi ha caigut al revolt 4, el que ha concentrat més accidents. Per darrere, di Giannantonio i Jorge Martín s’ajuntaven en un grup amb McPhee a la vora del podi, amb l’italià lluitant pel subcampionat amb Bezzecchi, Martín no l’ha pressionat.

Amb Öncü segon a menys de 3 segons d’Arbolino, que s’havia mantingut com a líder des de l’inici, la cursa no estava ni molt menys acabada. Contra les indicacions d’Aki Ajo des del mur, el jove turc seguia estrenyent a Arbolino, sense voler confirmar-se amb el podi. D’aquesta manera s’ha arribat a la volta 11, quan, de nou al revolt 4, Arbolino ha caigut, cedint el liderat al debutant Öncü, que a més comptava amb 6 segons de marge amb el grup de di Giannantonio, Martín i McPhee .

En aquest segon grup, la segona caiguda de Bezzecchi ha facilitat en gran manera les opcions de di Giannantonio per ser subcampió del món, amb el que ha retrocedit i s’ha dedicat a gestionar els 10 segons de marge que tenia amb Bastianini, deixant a Martín liderant la càrrega per acostar-se a Öncü. Però això no ha passat, el turc ha seguit amb un ritme inabastable per als seus perseguidors, i s’ha plantat a falta de 8 voltes amb 8 segons d’avantatge. A partir d’aquí, només depenia d’ell mateix, ha seguit rodant al mateix ritme durant les següents 4 volta, i només llavors ha baixat el ritme per evitar una caiguda, encara que en l’última volta ha tingut un ensurt important.

A la zona del darrere, com a la davantera, la clau estava en mantenir-se sobre la moto, hi ha hagut un gran nombre de caigudes, de manera que qui es mantenia en pista, fins i tot si aconseguia tornar-hi, tenia moltes possibilitats de puntuar. Un dels que ha aconseguit puntuar, ha estat el pilot local Jaume Masia, que a més s’ha convertit en el millor rookie de la temporada, després de la caiguda del seu rival Foggia. Gran final de temporada per Moto3, amb una gran promesa de futur.