Dan Ticktum s’ha fet amb la victòria en el MacauGP després d’un cap de setmana superlatiu del pilot britànic. Joel Eriksson creuava la bandera de quadres en segona posición, seguit de Sacha Fenestraz, tercer.

Per fi havia arribat el moment, després de dues sessions d’entrenaments lliures, dues sessions de classificació i una cursa classificatòria, el MacauGP havia arribat a la seva última sortida amb la carrera més important de la temporada.

Daniel Ticktum sortia des de la ‘pole position’ després de dominar en la carrera del dissabte. En segona posició, Joel Eriksson volia donar l’assalt a la victòria que se li va negar la passada temporada.

En la segona línia, Callum Ilott i Sacha Fenestraz. Els dos pilots de Carlin van donar guerra en la cursa del dissabte, però es van quedar enrere i no van poder retallar temps davant d’un Ticktum que s’havia plantat a un segon i amb la calculadora a la mà.

Havia arribat el moment, els pilots arribaven als seus calaixos de sortida després de la volta de formació. Motors en marxa, s’apagaven els semàfors i començava el MacauGP 2018.

Gran sortida de Daniel Ticktum que defensava la posició davant els atacs de Joel Eriksson. Per darrere, Ilott i Fenestraz es barallaven per la tercera posició. El francès sortia millor i li robava a Eriksson la segona plaça.

Gran ritme per al pilot de Carlin que tenia el difusor del Motopark de Ticktum a escassos metres. Tot es compactava encara més amb la sortida del ‘Safety Car’ després de l’accident de quatre cotxes en el primer gir. El que pitjor quedava era el monoplaça de Marino Sato. El pilot japonès deia adéu a una de les carreres més interessants de la temporada en la primera volta.

Passaven els minuts i amb els trossos de monoplaça ja retirats, es tornava a reprendre la carrera amb Ticktum al capdavant, seguit de Fenestraz, Eriksson, Hughes, Ilott i Schumacher. Gran sortida del pilot de GP3 que li robava la cartera a Ilott en el primer gir.

Molt bona resortida del pilot de Motopark que no donava oportunitat a Fenestraz a acostar-se. Eriksson era el més llest de la classe i intentava fer-se amb la segona plaça, però el pilot de Carlin reaccionava i mantenia la posició.

La bandera vermella sortia per primera vegada a pista després d’un lleig accident en el primer gir que deixava un monoplaça en el mur i un altre per sobre de les proteccions. Era el Van Amersfoort de Sophia Florsch. Accident lleig que deixava a tothom amb la pell de gallina i esperant notícies de la pilot.

Després de més de 60 minuts parats pensant en l’estat de Flörsch i sense cap repetició per part de la FIA la botzina tornava a sonar en el ‘pit lane’, era el senyal que la carrera començava de nou.

Començaria sense saber res de Sophia ni de Sho Tsuboi que també es veia involucrat en el mateix accident. Moltes incògnites i poques respostes quan la carrera tornava a començar amb 11 voltes per davant i el ‘Safety Car’ al capdavant. Daniel Ticktum seguia al capdavant, seguit de Fenestraz i Joel Eriksson.

Després de dos girs amb el cotxe de seguretat, la normalitat tornava a pista i Ticktum es tornava a escapar. Les hostilitats estaven entre Eriksson i Fenestraz. El pilot suec es feia amb la segona plaça i posava el punt de mira al difusor del lider.

Per darrere, Callum Ilott perdia la plaça amb Ralf Aron i patia per mantenir la setena plaça contra Juri Vips.

Amb la bandera vermella a pista durant més d’una hora, l’organització decidia acabar la carrera en 15 minuts. No donava temps de passar a la barrera dels 10 minuts quan Enaam Ahmed provocava una altra bandera groga i la sortida del ‘Safety Car’ després d’anar-se contra el mur. Una altra oportunitat per Eriksson de donar caça a Ticktum que estava sent el més ràpid.

Marxava el cotxe de seguretat i aquest cop el suec aguantava el pols a Ticktum. Mostrava el cotxe en en el primer gir, la jove promesa de Red Bull defensava l’interior. Eriksson arribava amb gana i posaria les coses dificils a un Ticktum que va haver de pujar el ritme per posar una petita distància de seguretat.

Tres minuts per davant i les distàncies entre pilots eren escasses. Sekiguchi i Shvartzman es barallaven per la 10ª posició. El japonès es feia amb la plaça, però un error li enviava al 15è lloc.

Ticktum ha estat superior a tots els altres durant tot el cap de setmana i ho ha demostrat en la carrera del diumenge. El britànic ha guanyat totes les lluites que ha tingut i ha mantingut el liderat de principi a fi sense que cap pilot hagi estat capaç de posar-li nerviós.

Amb la tranquil·litat d’haver estat el millor creuava la bandera de quadres del MacauGP en primera posició i es feia amb la seva segona victòria en dos anys. Joel Eriksson era segon, seguit de Fenestraz en la tercera posició.

Jake Hughes creuava la línia de meta en quarta posició, seguit de Mick Schumacher, Ralf Aron, Juri Vips, Callum Ilott, Marcus Armstrong i Robert Shvartzman tancant el TOP10.

Gran crusa el que ha viscut aquest 2018 el MacauGP amb un Dan Ticktum superlatiu. No obstant això, tot quedava entelat amb el fort accident de Flörsch que deixava a tothom commocionat.