Amb una primera línia de graella gens habitual, arrencava la primera cursa del cap de setmana del DTM a Lausitzring. Lucas Auer i Philipp Eng eren els pilots escollits per comandar la comitiva i defensar les seves posicions de privilegi, al mateix temps que buscaven prendre la primera corba en primera posició. 

Però els embolics anaven a arribar per darrere. Nico Muller va calar el seu Audi a la sortida i el seu company de marca, Jamie Green, es va veure incapaç d’esquivar l’obstacle que va suposar el suís, menjant-se la part del darrere del R8. Com a resultat, ambdós van quedar fora de la cursa i va haver d’aparèixer el cotxe de seguretat ja que tot l’ample de la recta havia quedat ple de trossos de fibra de carboni i s’havien de retirar els dos cotxes. L’Audi taronja de Green, a més, havia dipositat oli sobre l’asfalt. 

No obstant, l’accident fort arribaria a la ressortida. Quan el cotxe de seguretat va tornar al carrer de boxes en mostrar-se la bandera verda i la pista ja estava neta. Va ser un altre dels Audi. Concretament el del campió, René Rast. El 33 va volar, literalment, sobre la gespa de Lausitzring, provocant que sortís de nou el cotxe de seguretat després que Loic Duval l’empenyés. Finalment es mostraria la bandera vermella fins que es retirés l’Audi, Rast anés la clínica mòbil per les revisions reglamentàries i es netegés de nou la pista. 

Van passar els minuts i la cursa no es va reprendre fins que només quedaven 22 minuts per veure la bandera de quadres i, el més important, encara quedaven les parades a boxes per fer-se. Cursa al sprint amb una parada obligatòria per fer. Mentrestant, Daniel Juncadella, que rodava penúltim, comportaria una sanció per no seguir la formació darrere del cotxe de seguretat en forma de drive through, el que complicaria molt la seva cursa. 

Amb aquest pretext, no anaven a trigar la gran majoria en aturar-se a boxes per fer la maniobra obligatòria i les lluites serien una patent. En especial per guanyar la cursa. Eng, Mortara, Auer i Glock serien els principals candidats i a falta que Frijns i Eriksson fessin la seva parada, els líders virtuals. Tot semblava indicar que seria Eng, el pilot de BMW qui se sortiria amb la seva.

Però al final van ser Mortara i Glock qui van apretar perquè fos l’italià de Mercedes qui guanyés davant tot el drama d’Audi a Lusitzring, per davant dels dos pilots de BMW. L’italià aconseguia així la seva primera victòria al certamen alemany amb la marc de la fletxa platejada.