Amb la pole aconseguida per Philipp Eng, molts es preguntaven si el BMW seria capaç de convertir-la aquest cop en una victòria i evitar la festa de Mercedes. Les fletxes platejades s’han mostrat realment ràpides fins el moment i Lausitzring no ha estat una excepció. A més, l’atenta mirada de Toto Wolff al circuit alemany.

Això sí, ha estat una cursa neta amb força varietat estratègica. En especial dels pilots d’Audi; entre ells Jamie Green que només ha esperat un gir per fer la parada a boxes reglamentària i anar fins el final sense tornar a box. El pilot va haver de ser especialment curós amb les seves gomes. Per contrapart, el seu company, Loïc Duval, ha fet just el contrari, sent l’últim en fer el canvi de neumàtics a la volta 22 en recerca d’un segon stint més potent. 

A la pista, Paffet ha imposat la seva llei i s’ha assegurat que prenia el liderat ben d’hora després de superar Wittmann, Pascal Wehrlein i el líder Philipp Eng aprofitant que el seu màxim rival pel campionat, Timo Glock, sortia des de la cinquena fila de la graella de sortida juntament amb Dani Juncadella, que avui no ha tingut el dia. 

A la zona del mig les baralles s’han anat succeïnt. Especial menció per al grup format pels dos pilots de Mercedes, Edoardo Mortara i Lucas Auer, i els dos pilots de BMW, Timo Gock i Joel Eriksson. L’ex pilot de Toyota a Fòrmula 1 i candidat al Títol de DTM, ha aconseguit millorar el seu ritme i poc a poc ha anat recuperant sensacions. 

A la segona part de la cursa, Marco Wittmann ha superat Pascal Wehrlein després de parades a boxes i donava la sensació de voler apretar Paffett per la victòria, tot i que el britànic de Mercedes ha estat controlant la cursa a la perfecció en tot moment, així que al final ha estat l’ex de McLaren qui ha triomfat a la jornada final d’aquesta segona ronda del certamen de turismes alemany, per davant de Wittmann i Wehrlein. Desafortunadament pel pilot espanyol, Dani Juncadella, no ha estat capaç de transformar la seva classificació en punts.