Després de parlar molt bé de Marc Márquez i Valentino Rossi, el multi campió del món Mick Doohan no està segur de si Andrea Dovizioso de Ducati és prou fort com per desafiar pel títol de MotoGP.

Han passat 11 anys des que Dovizioso va fer el seu debut a MotoGP amb Honda el 2008. L’italià va competir per l’equip japonès fins el 2011, quan va tenir l’oportunitat de guanyar el campionat en acabar tercer darrere de Casey Stoner i Jorge Lorenzo.

Es va mudar a Yamaha durant una temporada el 2012 i va tenir un gran any, finalitzant quart el campionat. Després es va canviar a Ducati el 2013 on encara segueix. En els sis anys amb l’equip, tan sols el 2017 i el 2018 va tenir alguna oportunitat de guanyar el títol després de 2011.

L’any passat va tenir una gran oportunitat, però va acabar segon per darrere de Marc Márquez, ja que gairebé li va llevar el títol. Aquest any va ser més un espectacle de Márquez, ja que l’espanyol va aconseguir segellar el campionat amb tres carreres molt bones.

Per qualsevol raó, Dovizioso no ha estat prou consistent com perquè Doohan es refereixi a això: l’australià no té dubtes que l’italià té un talent suprem, però no està segur de poder fer bé la feina.

“Ell és fort, un cop més, no saps si la Ducati és tan forta com les altres motos setmana rere setmana, Dovi va estar a Honda i a Ducati durant molt de temps i realment mai va fer res”, va dir Doohan al lloc web de MotoGP.

“L’any passat i aquest any ha fet grans carreres, però sembla que no pot fer prou per guanyar un campionat o ser sempre millor que els altres pilots”. És un gran tipus, però no sé si és prou fort com per a desafiar.

“[Per exemple] En Marc pot anar amb qualsevol moto. Com he dit abans, quan tot és bo per a alguns d’aquests tipus, tot està més a prop. Tan aviat com les motos se’n van una mica, Marc marca la diferència”.

“Crec que aquesta és la diferència amb gent com en Marc que els fa destacar, ell marca la diferència. També va ser cert per a altres nois, Pedrosa… quan tot és perfecte amb Pedrosa, ni tan sols pots veure-ho”.

“Per a mi, no puc posar-lo en el mateix camp de joc que Márquez … encara no hi és”. Veient els resultats dels últims 10 anys, especialment per les victòries del títol, és només el nom de Márquez, Stoner i Jorge Lorenzo els que hi ha a la llista des que Dovizioso està a MotoGP.