Aquest cap de setmana les dones que van participar en el test de la Formula E van fer història al convertir-se en les primeres en conduir un cotxe de carreres a l’Aràbia Saudita, on fins ara ho tenien prohibit. Sam Bird, per la seva banda, va fer el millor temps.

Després de la primera carrera de la temporada de la Formula E disputada dissabte, tots els equips del campionat es van quedar un dia més a Riyadh per a realitzar un test especial d’un dia. Aprofitant que l’Aràbia Saudita ha eliminat definitivament la prohibició que fins ara impedia a les dones conduir monoplaces de competicions, la majoria d’equips van decidir convidar a pilots femenines a participar-hi.

Només Audi i Jaguar van decidir no fer pujar cap dona als seus cotxes, que van ser pilotats per Nico Müller y Mitch Evans respectivament. Als volants de tota la resta dels equips va haver-hi presència femenina durant algun moment del test. Algunes pilots es van alternar amb els pilots titulars i reserves habituals dels seus equips.

Sam Bird (Envision Racing) va marcar la volta més ràpida de la sessió amb un temps de 1:09.668, per davant de Jean Eric-Vergne (DS Techeetah), que es va quedar en 1:09.781. Tercer va ser el Nissan e.dams gràcies a l’1:10.264 que va marcar Oliver Rowland. El britànic va compartir el cotxe amb la valenciana Carme Jordá, que va tenir la seva primera experiència a la sèrie elèctrica.

Per darrere es van classificar Stoffel Vandoorne (HWA Racelab) amb un gir a 1:10.283 i Evans amb un 1:10.303, seguits d’aprop per Müller i Robin Frijns (Envision Racing). Edoardo Mortara (Venturi), Gary Paffet (HWA Racelab) i José María López, que va compartir el seu cotxe del Geox Racing amb Pipa Mann, van completar el top 10.

La millor pilot de les que van participar a la sessió va ser Simona de Silvestro (Venturi), que va aconseguir parar el crono en 1:12.048, un temps no excessivament llunyà del de Bird, proper al de pilots com Alexander Sims (BMW Andretti), Jerome D’Ambrosio (Mahindra) o el seu company d’equip Felipe Massa i millor que el que va marcar Sebastian Buemi (Nissan e.dams).

Tatiana Calderon (DS Techeetah) va ser la segona millor dona darrere De Silvestro. També van fer bons temps propers als dels homes la holandesa Beitske Visser (BMW Andretti) i la veterana Katherine Legge (Mahindra). Més lluny es van quedar Pipa Mann, Carrier Schreiner (HWA Racelab) i Amna Al-Qubaisi (Envision Virgin).

Tenint en compte els cronos marcats per la majoria de pilots, sembla que ningú va completar cap volta a 250 kW. Encara que a la pantalla de temps no es va aclarir la quantitat d’energia que va consumir cada pilot per establir la seva millor volta, la majoria van rodar amb només 200 kW durant tota la sessió, que es va haver d’interrompre diverses vegades per incidents.