Cursa en pluja i domini aclaparador de Romano Fenati (Marinelli Rivacold Snipers). Igual que va fer a Misano, l’italià va remuntar i va imposar el seu ritme des del començament. Tercera victòria de la temporada després de les aconseguides a Austin i Misano. Es converteix en el primer pilot a sumar el seu desè triomf en Moto3 ™, que li serveix per retardar el títol de Joan Mir (Leopard Racing) que va ser 17è situar-se a 55 punts.

No va poder tancar el Mundial a Motegi després d’un cap de setmana per oblidar. Malgrat això, encara manté llocs d’interès per coronar-se a Austràlia.

La prova va començar amb Niccolò Antonelli (Red Bull KTM Ajo) al capdavant, va intentar escapar-se, però l’italià va ser superat per Fenati, va saber mantenir-se segon i sumar el seu primer podi de la temporada.

Marco Bezzecchi (CIP) s’estrena al podi mundialista i Mahindra també puja per primera vegada al podi aquesta temporada. Va rodar quart durant molt de temps, però va superar a Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse), finalment quart, i va pujar al podi.

Aron Canet (Estrella Galicia 0,0) va acabar 5è: perd força en la lluita pel segon punt del Mundial.

Philipp Oettl (Südmetall Schedl GP Racing) va ser 7è per davant de Fabio di Giannantonio (Del Conca Gresini Moto3).

Les caigudes de la sessió les van protagonitzar Adam Norrodin (SIC Racing Team), Gabriel Rodrigo (RBA BOE Racing Team), Ayumu Sasaki (SIC Racing Team), Juanfran Guevara (RBA BOE Racing).