Tercera victòria de la temporada per Àlex Márquez (EG 0,0 Marc VDS). Va ser una cursa de bojos en la qual el pilot català va saber gestionar de meravella. Es va mantenir sempre en el grup capdavanter darrere de Nakagami.

A falta de cinc voltes, el japonès, Márquez, Vierge i Syahrin es van ajuntar a cap per la victòria. El malaisi tenia millor ritme amb un segon per volta millor que la resta, però el de Cervera va canviar el ritme, es va col·locar liderant i va acabar emportant-se el triomf. No va patir de la seva lesió de maluc.

Pel que fa als homes de la lluita pel títol, Tom Luthi (CarXpert Interwetten) va començar remuntant. Des de la primera volta ja es va col·locar 7è sortint a la cinquena fila de graella (13è). No obstant això, va cometre un error i va cedir posicions. Fins i tot el seu rival pel campionat el va superar. Finalment Franco Morbidelli (EG 0,0 Marc VDS) va acabar 8è i el suís 11.º. Ara el líder treu 24 punts a Luthi.

Extraordinària segona posició per a Xavi Vierge (Tech3 Racing). Va pilotar com un veterà i s’estrena al podi de Moto2 ™ al Circuit de Motegi. Quan apareix la pluja, Hafizh Syahrin (Petronas Raceline Malaysia) treu el millor de si mateix: repeteix podi, després de l’aconseguit a Misano, i puja a la tercera plaça del calaix.

Remuntada genial de Francesco Bagnaia (Sky Racing Team VR46) per a ser 4t superant un Mattia Pasini (Italtrans Racing Team) que es va desinflar durant la carrera, igual que Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Àsia) que va ser 6.º. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) va aconseguir el 7è lloc.

Luca Marini (Forward Racing Team), Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP), Xavier Simeón (Tasca Racing Scuderia Moto2), Tetsuta Nagashima (Teluru SAG Team) i Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) van caure durant la cursa.