Sebastien Loeb aconsegueix la seva primera victòria d’etapa en el debut al Rally Dakar. Seguit del seu company d’equip Stéphane Peterhansel i del Toyota del rús Vasilyev.

 

I es que el 9 vegades campió del mundial de rallys no ha vingut especialment de passeig. Segona etapa entre Villa Carlos Paz i Termas de Rio Hondo, que s’ha hagut d’escurçar per les condicions meteorològiques ja que estava programada amb 510km d’especial. Un recorrigut ràpid. amb una navegació poc complexa però condicionat a causa del fang, feia que el francès de Peugeot pogués demostrar perquè era el rei dels WRC i és que només ha perdonat el primer control de pas. A partir d’allí ha dominat l’etapa sense cometre errors.

L’ha seguit el seu company d’equip Stéphane Peterhansel que ha arribat a 2’23” conseguint així el doblet de la marca francesa per l’etapa d’avui. Completant el podi han arribat els dos Toyota de Vasilyev y De Villiers a 2’38” i 3’01” respectivament.

No han tingut tanta sort però els pilots de Mini, el millor classificat també és un vell conegut del món del WRC , Mikko Hirvonen, que ha entrat en 5a posició a 3’05” de Loeb. En setena posició trobem a l’expilot de motos Cyril Despres, Nasser Al-Attiyah ha deixat escapar uns minuts d’or per culpa d’una punxada. Carlos Sainz també patia una averia en el seu Peugeot que li ha fet perdre 11 minuts, res comparat amb els 45min que ha perdut Nani Roma per culpa del fang.

Carlos Sainz comentava a l’arribada: “No se molt bé perquè, però de sobte s’ha parat el motor i hem estat 13 minuts parats. De cop i volta ha arrancat i hem pogut seguir. Queda molt rally per davant. El problema és sortir darrera, però bé, poc a poc. Queda molta carrera”.

Loeb també comentava haver tingut certs problemes: “No ha estat gens malament perquè no les tenia totes. Ha arribat un moment en el que la pista era un fangar. Els espectador em feien senyals, però m’he posat de ple al mig del fangar. M’he vist amb el cul dins el fang, perpendicular a la pista i el frontal mirant a un valla. Hem accelerat, després marxa endarrera, i hem perdut uns dos minuts. Tampoc molt. No son diferències tant grans després d’arribar a la meta, però és interessant perquè crec que no era una etapa pel buggy.”

Demà tercera etapa entre Termas de Rio Hondo i Jujuy.