L’organització del Ral·li de Montecarlo ha tret a la llum la llista d’inscrits de la primera cita del WRC el 2016. Aquesta l’encapçalen 14 pilots de la categoria reina i 14 més del WRC2.


La llista del primer ral·li de la temporada ja és oficial, i en ella es presenten 28 pilots que s’enfronten a les condicions més adverses i difícils com són les d’aquesta mítica prova d’asfalt sec, mullat o gelat. Dins de la llista trobem novetats i algunes absències, les quals destacarem tot seguit.

En primer lloc, la ‘entry list’ de Montecarlo l’encapçalen els dos Volskwagen de Sébastien Ogier i Jari-Matti Latvala, a priori els clars favorits al triomf. Just darrere, Hyundai copa els dorsals 3 i 4 sota el nom de Thierry Neuville i Dani Sordo, gràcies a l’absència de l’equip oficial de Citroën, que li correspondria aquesta posició. Els que si que estaran són els de M-Sport, amb els seus dos nous pilots: Mads Ostberg i Eric Camilli.

Aquests són els tres equips oficials de la prova i segurament de tot l’any. La resta equips privats com el d’Abu Dhabi Total World Rally Team, equip sempre a l’ombra de l’oficial de Citroën, que portarà dos DS3 WRC a mans de Kris Meeke i Stéphane Lefebvre. Sota equips ‘B’ trobem el de Volkswagen amb el seu habitual Andreas Mikkelsen i el seu nou copilot Anders Jaeger, i el de Hyundai amb Hayden Paddon, que conduirà un i20 WRC de l’any passat, per donar pas a l’evolució de 2016 a partir de Suècia .

També destaca el retorn de Drive Dmack al WRC de la mà d’Ott Tänak, que conduirà un Ford Fiesta RS WRC amb els colors del seu nou equip, després de sortir de la marca oficial de M-Sport. Mateixa situació per Bryan Bouffier, expert en asfalt que porta M-Sport en equip privat per conduir en els ral·lis de sòl llis. També destaca la presència de Lorenzo Bertelli un any més sota tutela de M-Sport també, per seguir formant al pilot italià en la categoria reina.

Finalment, l’alegria ens la portem amb la presència de Robert Kubica en el seu equip propi, que sembla ser que continuarà corrent en el WRC aquesta temporada 2016. Per ara es desconeix el pla del pilot polonès i les proves a les que anirà, però després de mesos de moltes especulacions sobre el seu futur, és tota una alegria veure’l de tornada aquest any i esperem que amb molta més sort que les dues edicions passades. Si manté el ritme i troba l’estabilitat i fiabilitat que li ha faltat sempre, no hi ha dubte que Robert ens pot brindar grans actuacions aquest 2016.

Per destacar també els 14 pilots del WRC2, en què trobem el retorn d’Elfyn Evans a la categoria per desenvolupar el Ford Fiesta R5 de la mà de M-Sport, que li ha encarregat aquesta tasca per donar-li ‘treball’ al pilot britànic després treure’l dels seients oficials. Al costat d’ell es veurà les cares amb un espanyol, el ‘Cohete’ Suarez, que després de guanyar un campionat nacional de Peugeot a França la marca francesa li donarà l’oportunitat de barallar-se en la categoria de plata del Mundial. A més, també hi haurà el campió del WRC3, Quentin Gilbert, amb un DS3.

Per concloure, esmentar que a causa de la presència del Dakar 2016 aquests dies, alguns pilots no podran fer acte de presència al Ral·li Montecarlo. La principal absència és la de Martin Prokop, que reapareixerà a Suècia després de decidir participar en la mítica prova de raids aquest mes de gener. També existia la possibilitat que Sébastien Loeb repetís actuació a Montecarlo com l’any passat, però finalment no serà així després de fitxar amb Peugeot per intentar fer un bon paper al Dakar. També destaca l’absència de Nasser Al-Attiyah, del qual desconeixem si tornarà al Mundial de Ral·lis, però que torna al Dakar aquest any per intentar revalidar la victòria de 2015.

Amb aquests personatges i aquestes absències en pista, el dia 20 i 21 de gener l’acció començarà a les llegendàries muntanyes de Montecarlo, on veurem si Volkswagen i Ogier mantenen la seva hegemonia o hi ha algú que li pot fer front.