El australià Toby Price, revelació en la passada edició del Dakar, ha estat el més ràpid del dia i s’ha situat en el primer lloc de la classificació general del Dakar 2016. El de KTM ha liderat frec a frec amb Rubén Faria. Barreda cau al sisè lloc.


La segona etapa del Dakar es preveia emocionant en un recorregut de 800 quilòmetres, els quals no presentaven gaires dificultats. Però les distàncies s’han hagut de reduir a 450 quilòmetres de recorregut degut al mal temps.

Joan Barreda començava obrint pista, el Castellonenc conegut per ser un pilot de velocitat, tenia avui una bona oportunitat d’obrir un bon marge de temps, però no ha estat així. El pilot d’Honda s’ha allunyat del camí correcte al km 145, juntament amb Rubén Faria que el seguia. Això ha creat que pilots com Hélder Rodrigues, Adrien Van Beveren, Michael Metge i Kevin Benavides prenguessin també el camí incorrecte.

Malgrat tot, els pilots han anat per el camí correcte ja que aquest matí la organització l’ha canviat a l’últim moment. Qui n’ha tret més partit ha estat Rubén Faria que ha rodat cos a cos amb Barreda, tot i això no ha aconseguit guanyar l’etapa.

Que ha acabat en mans de Toby Price per 20 segons, que el permet situar-se líder per només 2 segons sobre el portuguès Faria. Stefan Svitko es situa en tercer lloc a un minut i 21 segons. En quart lloc de la general destaca el bon paper de la Sherco d’Alain Duclos. Matthias Walkner és cinquè a 2 minuts, mentre que Barreda baixa al sisè lloc a 3 minuts del líder.

Destaca avui la remuntada de Paulo Gonçalves juntament amb Laia Sanz. Ambdós van patir problemes en el pròleg i no córrer ahir els ha permès recuperar la distància amb els altres. El portuguès és setè a la general, mentre Sanz ha escalat fins el dinovè lloc.