El nou pilot de Jenzer Motorsport a la GP3, David Beckmann va atendre FormulaRapida.net durant els últims dies de tests a Paul Ricard i ha compartit les seves sensacions, metes i expectatives sobre la categoria en la qual debutarà aquest any.

FormulaRapida.net ha pogut parlar amb el nou pilot de Jenzer Motorsport, David Beckmann, durant el transcurs dels tests de pretemporada de la GP3 a Paul Ricard. L’alemany és optimista de cara al nou pas que ha donat en la seva carrera.

Nova temporada, nova categoria, què penses de la GP3 després d’aquest dia de tests?

“Fins ara he estat bé al cotxe, portava sense pilotar des de desembre i també és la meva primera vegada aquí a Le Castellet i m’he adaptat prou bé. Només hi havia tingut sessions al simulador però està molt bé conduir de nou i tornar al cotxe. El test realment va començar amb una mica de pluja i hem provat moltes coses, pel que no hem tret molt bons temps, però hem provat molt i la segona sessió ha anat millor. Tot i així hem tingut algun problema amb el cotxe, amb aquestes condicions és molt diferent a Abu Dhabi així que tant l’equip com jo ens hem hagut d’adaptar. És una mica estrany. L’equip i jo treballem perfectament junts, estic molt content d’estar pilotant en la GP3.”

Com et sents amb l’equip i els companys?

“Molt bé, molt familiar, molt professional, però som com una família, ens entenem tots molt bé. Per descomptat, tinc companys d’equip molt bons. Correa té experiència i talent; i Calderón té molta experiència i pot ajudar a l’equip. Crec que tenim una bona alineació de pilots.”

Explica’ns sobre l’any passat. Vas canviar d’equip. Com va ser? Vas fer bons tests de pretemporada, però 2017 no va ser tan bo. Què va passar?

“Sí, el 2017 vaig canviar a Van Amersfoort. Els tests no van anar bé, i llavors, des de la primera cursa a Silverstone no va anar bé, vaig tenir molts problemes amb el cotxe i no vam poder trobar la solució adequada. Tot va anar a pitjor, així que vam canviar a Motopark, i immediatament va ser molt millor, vaig acabar dues vegades en P5 a Budapest. Va estar bé per ser el meu segon any. Vam tenir algun problema en alguna pista, com a Spa. És trist que també tinguéssim mala sort amb Motopark. Et puges al cotxe a Budapest i va genial i després tot empitjora. És trist, perquè anàvem per bon camí. Aquesta és una de les raons per les que vaig passar a GP3, i va molt bé tornar a ser ràpid.”

L’any que ve, la GP3 es convertirà en la F3, com creus que et afectarà aquest canvi? És la GP3 un pla per a dos anys o només per a una temporada?

“Crec que potser corro a GP3 un any o fins i tot l’any després, no és un problema. Fins i tot si la categoria passa a dir-se F3, seran els mateixos cavalls, el mateix cotxe. Així que no serà realment F3, serà un cotxe molt ràpid, no es pot comparar amb el campionat europeu. Com que és un campionat nou, pots fer tres anys. És més dur físicament i mentalment, el nivell és més alt. Així que és un pas en la direcció correcta, i m’agrada.”