La primera jornada del Gran Premi de Catalunya ha arribat al seu final. Les categories de Moto 3 i Moto 2 ja han fet moltes proves a les seves motos i ja es perfilen els preferits per aconseguir la victòria aquest cap de setmana.

Jornada de matí al GP de Catalunya 

Moto 3

La primera sessió de Moto 3 s’ha disputat a les 9 del matí d’aquest divendres 24 de maig al Circuit de Barcelona-Catalunya. Els pilots sortien a provar pista per posar a punt les motos per fer front a la cursa del diumenge.

David Alonso ha estat l’home més ràpid de la sessió, arribant a batre l’1:47.597 que era el rècord de la pista des del 2021 amb un temps d’1:46.838. El segon mes ràpid ha estat Iván Ortolá que ja s’ha quedat per sobre de l’1:47. Tercer ha estat José Antonio Rueda.

Al líder del mundial, Dani Holgado, el trobem a la 18ª posició. Un matí gens fàcil pel pilot de Sant Vicent del Raspeig.

La pitjor part se l’han endut els homes que han caigut en aquesta pràctica lliure 1, entre els que estan Noah Dettwiler i Ángel Piqueras.

 1. David Alonso
 2. Iván Ortolá
 3. José Antonio Rueda
 4. Ryusei Yamanaka
 5. Colin Veijer
 6. Joel Esteban
 7. Ricardo Rossi
 8. Taiyo Furusato
 9. David Muñoz
 10. Scott Ogden

Moto 2

Pel que fa a la FP1 de Moto 2, la sessió s’ha completat sense grans contratemps a excepció de la caiguda del líder del mundial, Sergio García Dols.

Manu González s’ha quedat amb la primera posició d’aquesta sessió marcant un temps d’un 1:42.860. En la segona posició trobem a Alonso López que mostra un molt bon inici del cap de setmana tornant-li a posar les coses complicades a la sensació de la categoria, Fermín Aldeguer. De fet, trobem al pilot de Múrcia tancant el top 10. Tercer ha estat el britànic Jake Dixon, que s’enfoca com un dels homes més competitius de Moto 2 en el Gran Premi de Catalunya.

Per trobar al líder del mundial ens hem de fixar en la 8ª posició, res malament tenint en compte la caiguda que ha patit a mitja sessió.

 1. Manu González
 2. Alonso López
 3. Jake Dixon
 4. Joe Roberts
 5. Ai Ougura
 6. Aron Canet
 7. Somkiat Chantra
 8. Sergio García
 9. Dani Muñoz
 10. Fermín Aldeguer

Jornada de tarda

Moto 3

A la tarda la cosa tampoc ha canviat gaire. La temperatura de la pista era molt més elevada i feia més calor, però no ha estat un fet transcendent.

David Alonso ha tornat a liderar la sessió al Circuit de Barcelona-Catalunya. Ha marcat un 1:46.897, i per això no ha aconseguit millorar el temps del matí. Segon ha quedat José Antonio Rueda a 0.158 del colombià. Però, després d’una dolenta sessió matinal, el líder del mundial, Dani Holgado, ha pujat fins a la tercera posició. En el 5è lloc ha finalitzat Iván Ortolá.

 1. David Alonso
 2. José Antonio Rueda
 3. Dani Holgado
 4. Colin Veijer
 5. Iván Ortolá
 6. Filippo Farioli
 7. Luca Lunetta
 8. Jacob Roulstone
 9. Stefano Nepa
 10. Nicola Carraro

Moto 2

Pel que respecta a la categoria de Moto 2, ha estat una sessió poc ortodoxa quant a la classificació final.

En primera posició ha acabat Jorge Navarro, que ha sorprès col.locant-se en aquest lloc amb un gran temps d’un 1:42.807. El segon lloc ha estat ocupat per Joe Roberts, el segon de la classificació general. I pel que fa al tercer lloc, també ha estat sorprenent, ja que ho ha ocupat Dani Muñoz qui només porta una carrera disputada al mundial, sent aquesta la segona. El líder del mundial, Sergio García, ha completat una bona sessió tot i que al final només ha aspirat a la 8ª posició.

Un altra dada interessant ha estat que posant la mirada en el top 10 d’aquesta sessió podem trobar a 7 espanyols entre els 10 primers.

 1. Jorge Navarro
 2. Joe Roberts
 3. Dani Muñoz
 4. Manu González
 5. Fermín Aldeguer
 6. Aron Canet
 7. Filip Salac
 8. Sergio García
 9. Alonso López
 10. Tony Arbolino

Twitter Fórmula Rápida