Laia Sanz, la pilot corberana que ha dedicat tota la seva vida al món del motor, en particular a les motos

Aquest any, Laia Sanz ha participat en el Dakar amb l’equip Astara i amb pilots com Carlos Checa. Sanz, des de molt jove, ja es va iniciar en el món del motor, amb un nivell molt alt des del primer dia.

Inicis

L’any 1997 va guanyar la seva primera cursa en un campionat masculí, amb una motocicleta 80cc. A més, va participar en una competició femenina per primer cop. Un any més tard, va obtenir la victòria en el Campionat Europeu de Trial Femení.

En aquell moment, Sanz era una noia molt jove, i gràcies a la seva actuació, va cridar l’atenció de la gent.

Debut Internacional

L’any 2000 va guanyar el Campionat Espanyol Cadet, on va ser l’única pilot femenina. Aquell mateix any, va tenir lloc el Campionat Europeu de Trial Femení i el Campionat del Món de Trial Femení, on es va convertir en campiona del món i va quedar en segon lloc en el campionat europeu.

A partir d’aquell moment, va començar a tenir molts èxits. De fet, va ser capaç de guanyar el Campionat del Món de Trial Femení en set edicions de manera consecutiva.

Dakar i enduro 

L’any 2010 va fer el seu debut a enduro, una decisió que també la va ajudar a fer realitat el seu somni de l’infància, participar en el Dakar. Tot i que no experiència el món de l’enduro, va aconseguir acabar en tercera posició en el mundial d’enduro femení.

No gaire després, l’any 2011, aconsegueix participar en una edició del Dakar. Va guanyar el Trofeu Femení i va finalitzar en la posició número 39 en la classificació general. La següent temporada va fer història aconseguint un triplet llegendari. Va revalidar títol al Dakar, a més de guanyar en el mundial de trial i a la modalitat d’enduro. L’any 2013 no va ser gaire diferent, i a més va participar en els X Games.

Laia Sanz reina en el Staples | elmundo.es
Copyright: El Mundo

Durant 2014 va decidir deixar el trial i centrar-se en el Dakar i l’enduro. Aquesta decisió li va permetre seguir obtenint molts èxits en aquestes dues disciplines. Sanz es va seguir superant, ja que un any després va aconseguir acabar el Dakar en novena plaça, assoliment que no ha aconseguit cap altra dona.

Durant els següents anys, Sanz va seguir aconseguint molts èxits, i en aquesta última edició del Dakar ha realitzat una actuació increïble. És cert que va patir un accident que quasi la deixa sense opcions de continuar, però finalment va poder finalitzar la prova de manera molt meritòria.