Josep Maria Mas, el pilot català que ha estat unit amb el món del motor des de ben jove, ha completat el seu retorn al Dakar aquest 2023

Josep Maria Mas sempre havia somiat participar en el Dakar. Ara pot dir que ja ha aconseguit el seu principal objectiu, però ha hagut de treballar de valent per fer-ho realitat.

Inicis

Durant els seus primers anys de competició, Mas es va centrar a córrer en la modalitat d’enduro, tot i que també va provar el trial. L’any 1998 va finalitzar en tercer lloc en el Campionat de Catalunya de Motocross de Trams Cronometrats. Dos anys més tard, l’any 2000, es va convertir en subcampió d’Espanya i d’Europa d’Enduro 125cc. 

El següent any va quedar en quarta posició en el campionat nacional, i va guanyar per primer cop el Campionat de Catalunya d’Enduro 125cc, repetint això últim durant tres edicions consecutives. 

Uns quants anys més endavant, l’any 2014, es va convertir en el campió de Catalunya de trial, i l’any següent va ser subcampió.

Ral·li Dakar

Després d’aquesta etapa, va decidir provar sort i intentar fer realitat el seu somni, competir en el Ral·li Dakar. L’any 2018 va participar en el Merzouga Ral·li del Marroc, on va agafar una mica d’experiència de cara al Dakar. Finalment, l’any 2019 va poder debutar en aquesta competició. No obstant això, en la cinquena etapa va patir un problema mecànic i va abandonar.

Va tornar a provar sort l’any següent, i va aconseguir l’objectiu principal: finalitzar la cursa. Va acabar la competició en la posició número 69 de la general. Mas volia tornar l’any 2021, però no va poder degut a la pandèmia. El següent any no va ser una excepció, i va haver d’esperar a 2023 per tornar a competir.

Copyright: Team 77

Per desgràcia, aquest any no ha pogut finalitzar la prova, retirant-se en la tercera etapa de la competició.