A falta de vuit setmanes perquè comenci la temporada 2018 de la IndyCar Series, el cotxe nº. 19 de Dale Coyne Racing és l’únic vehicle que disputa tota la temporada i encara no té un pilot assignat. Zachary Clamen De Melo i Pietro Fittipaldi semblen els més ben situats per ocupar aquesta plaça, però Dale Coyne, propietari de l’equip, no confirma res encara i obre la porta a tots dos pilots.


Després de dues temporades de total inestabilitat pel que fa al pilot del cotxe nº. 19 de Dale Coyne, l’equip va trobar el 2017 un valor segur en el rookie Ed Jones. El pilot dels Emirats Àrabs tenia el talent i el pressupost per disputar una temporada completa, i va completar una gran actuació en el seu debut, sent nomenat rookie de l’any i amb un tercer lloc a la 101ª edició de la Indianapolis 500 com a moment culminant de la temporada.

Per desgràcia per Coyne, aquests resultats no van passar desapercebuts davant la resta d’equips, i el campió d’Indylights de 2016 va protagonitzar un dels moviments més inesperats d’aquesta silly season en fitxar per un reestructurat equip Ganassi. Coyne perdia així a una gran promesa, amb la qual va assegurar tenir “un acord de renovació pràcticament fet”.

Des de llavors, han anat passant els mesos i el substitut de Jones al cotxe 19 és, a dia d’avui, l’única plaça a temps complet disponible a la graella. El primer favorit semblava ser Zachary Clamen De Melo, que va completar a Sonoma seva primera cursa en la categoria, amb Rahal Letterman Lanigan Racing.

Clamen De Melo va ser, a més, l’escollit per Coyne per rodar en els primers tests de pretemporada a Sebring. No obstant això, el canadenc no ha estat l’únic rookie que s’ha pujat a un cotxe de l’equip aquesta setmana, ja que Coyne va oferir al campió de la Fórmula V8 3.5, Pietro Fittipaldi, la possibilitat de rodar al cotxe nº. 18 en substitució del pilot oficial d’aquest cotxe, Sébastien Bourdais, que es troba a Daytona per disputar les 24 hores.

Havent acumulat ja una mica de quilometratge amb l’equip i comptant amb el pressupost (o part d’ell) per disputar la temporada, tot indicava que aquests dos pilots serien els candidats a fer-se amb el volant del #19. No obstant això, Dale Coyne va assegurar que podria haver un tercer pilot al cotxe als pròxims tests a Sonoma.

Un cop el propietari de l’equip va deixar oberta aquesta possibilitat, tots els rumors van apuntar a un retorn de Jack Hawksworth, però Coyne ho va desmentir ràpidament assegurant que “aquest altre pilot no ha estat a IndyCar ni a Indylights, però té experiència en monoplaces.”

Per complicar una mica més la situació, Coyne pràcticament ha assegurat que no serà un sol pilot qui piloti el nº. 19 al llarg de la temporada.

“Crec que haurem de posar a dos pilots, com a mínim, en aquest cotxe. No veig a ningú amb tot el pressupost necessari, i necessito tancar acords abans de la setmana de tests a Sonoma (5 de febrer).” Afirma Coyne sobre la possibilitat que dos o més pilots es reparteixin el cotxe durant la temporada.

No seria gens estrany, donada la situació plantejada per Coyne, que tant Clamen De Melo com Fittipaldi acabin fent tots dos alguna cursa amb el cotxe, a falta de conèixer la identitat del tercer candidat. No obstant això, tot apunta que els plans de Coyne passen per tenir tancats els acords en els pròxims dies, i probablement es reveli aviat qui pilotarà el cotxe nº. 19 i en quines cursres ho farà cadascun.