Charlie Whiting ha visitat els Països Baixos, més concretament el circuit d’Assen. La Catedral del motociclisme és un dels llocs en els que Liberty Media i la FIA tenen els ulls posats de cara a organitzar un futur Gran Premi de Fórmula 1.


Whiting és el director de cursa i de seguretat de la FIA, i per això totes les inspeccions han de passar per la seva persona. En el cas d’Assen, i d’acord a la informació publicada a Motorsport, el traçat no està encara al nivell de les peticions de la FIA per albergar un Gran Premi. La seva gradació és nivell 2, i aquesta llicencia expira el proper 8 d’abril.

La FIA ja va fer una inspecció preliminar al desembre, i la llargada del circuit entra dins dels paràmetres que demana la Federació per millorar la gradació. Els canvis que demana Whiting son principalment els pianos i les proteccions de la pista.

“Ens encanta saber que Whiting està content amb la pista i les instal•lacions, així com el manteniment de les mateixes. La seva opinió es positiva i això es un pas important per fer tornar la F1 als Països Baixos, pero no hem arribat encara a aquest punt. El que queda és que la FOM visiti el traçat, i això passarà d’aquí a poc temps”, ha explicat Arjan Bos, director del circuit d’Assen.

La FIA té una gradació per classificar els circuits en les diferents categoríes. Per la F1 es necessita grau 1, i per albergar tests de la màxma categoría es necessita grau 1T. A Catalunya hi ha només un circuit amb aquestes pretensions, i no és un altre que el Circuit de Barcelona-Catalunya. Ja a la resta de l’Estat, Jerez y Motorland també estan inclosos a la llista dels capacitats per albergar un Gran Premi de F1.

La FOM ha mencionat en diverses ocasions la seva voluntat de tornar als Països Baixos. La ‘Verstappenmania’ és visible arreu del món, i tenir un Gran Premi al país nordeuropeu és un punt d’acció interessant per la F1.

La F1 no viatja als Països Baixos des de 1985, amb la disputa de l’últim Gran Premi puntuable a Zandvoort. El guanyador aquell día va ser Niki Lauda, seguit d’Alain Prost en un doblet de McLaren i tercer va quedar Ayrton Senna. A nivell de palmarès complet de la cursa, l’home amb més victories és Jim Clark, amb quatre.