L’equip Citroën ha anunciat la renovació del contracte de Kris Meeke perquè corri el 2015 al costat de la marca francesa. El britànic ja està assegurat després d’un any bastant irregular al Mundial de Ral·lis. El seu company, encara per confirmar, tot apunta que serà el noruec Mads Ostberg.


El pilot de 35 anys, que corre al costat del seu copilot irlandès Paul Nagle, ha disputat 17 proves amb l’equip Citroën Total Abu Dhabi des que va tenir la seva primera oportunitat en el Neste Oil Ral·li de Finlàndia de 2013.

La relació de Meeke amb l’equip va tenir un començament difícil, ja que es va sortir a Finlàndia i en la segona oportunitat que li van brindar a Austràlia, però els seus resultats han anat millorant al llarg d’aquest any. El britànic ha aconseguit pujar al podi a Monte Carlo, Argentina, Finlàndia i França, a més de liderar els ral·lis d’Alemanya i Austràlia.

“Al triar a Kris Meeke per a aquesta temporada ens la vam jugar una mica”, ha explicat el director de l’equip Citroën, Yves Matton. “Però ell ha millorat en gairebé tots els ral·lis i ara s’ha convertit en un pilot complet”.

“El veritable punt d’inflexió d’aquest any va ser al Ral·li de Finlàndia. Va adoptar un enfocament correcte. Ha aconseguit adquirir experiència al llarg de la temporada, ha demostrat que no només té ritme, sinó que a més pot ser conservador en altres ocasions. Kris és un pilot competitiu en totes les superfícies, capaç de ser ràpid sobre asfalt i sobre terra. Aquesta versatilitat és un gran actiu per a Citroën Racing”.

Meeke ha comentat al respecte: “És fantàstic tenir l’oportunitat de seguir treballant junts. Des de finals de l’any passat, Citroën Racing m’ha donat l’oportunitat de demostrar la meva validesa. Aquesta primera temporada completa ha estat d’aprenentatge sobre el WRC. A la segona meitat de l’any, he tingut l’oportunitat de mostrar part del meu potencial”.

“Hi ha marge de millora, però ara tinc algunes coses a millorar per a l’any que ve per tal de seguir progressant. Amb l’experiència, tot és més fàcil. Sé que l’equip i jo ens entenem bé. Sento que formo part de la família Citroën”.

La identitat del segon pilot de Citroën Racing, que aquest any l’ha ocupat Mads Ostberg, s’espera que s’anunciï la setmana que ve.

Press Release WRC.com