Jules Bianchi ha estat repatriat al seu país natal, França, i ha estat traslladat a un hospital de Niça per seguir la seva recuperació. El francès ha millorat el seu estat de salut, encara que segueix sent crític. No obstant això ja no necessita respiració assistida ni coma induït, el que significa un gran avanç cap a la seva recuperació.


La família de Jules Bianchi ha volgut expressar noves informacions sobre l’estat de salut del pilot francès. Segons apunten els seus pares, Jules ha estat traslladat de l’Hospital japonès de Mie fins al centre Hospitalari de Niça, on des d’aquesta nit reposa a cures intensives. Aquesta operació ha estat gràcies al gran avanç de Bianchi en la seva recuperació, i és que tal i com apunten en el comunicat, el francès ja no necessita respiració assistida ni coma induït. No obstant això, segueix inconscient i en estat crític, però són bones notícies per als fans d’aquest esport, que desitgen una ràpida recuperació per a Jules.

Aquest ha estat el comunicat oficial de la família referent a aquesta nova situació:

“Gairebé set setmanes després de l’accident de Jules al circuit de Suzuka, i després d’un període difícil de cures intensives neurològics, estem en condicions d’anunciar que Jules ha fet un pas important.

Jules ja no està en l’estat de coma artificial en el qual se li va ser induït poc després de l’accident, però, encara està inconscient. Està respirant sense ajudes i els seus signes vitals són estables, però el seu estat encara està classificat com a crític. El seu tractament entra ara en una nova fase en qüestió amb la millora de les seves funcions cerebrals.

L’estat neurològic de Jules es manté estable. Tot i que la situació segueix sent seriosa, i és possible que segueixi sent-ho. Es va decidir que Jules estava prou estable com per ser repatriat al seu França natal. Ens alleuja poder confirmar que aquesta nit Jules va ser transferit des de l’Hospital General de Mie a Yokkaichi, Japó, fins al Centre Hospitalari Universitari de Niça, on ha arribat fa molt poc temps. Jules ara està en la unitat de cures intensives amb els professors Raucoules i Ichai. Les seves cures seran monitoritzades pel Professor Paquis, director del Servei de Neurocirurgia.

Estem agraïts que aquesta nova fase en el tractament de Jules pugui desenvolupar-se prop de la seva casa. Podrà estar envoltat i recolzat per més familiars i amics. Elogiem les increïbles cures que ha tingut l’Hospital General de Mie. Tenim un enorme deute de gratitud amb el personal mèdic de l’hospital japonès per tot el que han fet per a Jules i per a la nostra família, en un moment que ha arribat a ser molt complicat per a nosaltres. També volem agrair als Doctors Kamei i Yamamichi, i també al Sr. Ogura, tots ells integrants de l’equip mèdic que ha cuidat a Jules al Japó”.