L’ex pilot de Sauber, Charles Leclerc, prediu un futur brillant per l’equip suís després d’una prometedora temporada 2018 a la F1.

Sauber va començar amb l’entusiasme renovat el 2018 amb l’associació amb Alfa Romeo i l’arribada de Leclerc juntament amb l’experimentat Marcus Ericsson. L’equip, sens dubte, buscava recuperar-se després d’uns anys de caiguda en el rendiment.

Amb Frederic Vassuer al capdavant, la temporada no va començar de la millor manera, però a mesura que avançava l’any, l’equip suís lluïa en una forma molt millor mentre lluitava constantment per les 10 millors posicions, inclús acabant com el millor de la resta.

Definitivament, es va moure cap a dalt i va deixar enrere a Williams y McLaren, tot i que aquest últim va acabant superant-lo degut als punts anotats anteriorment a la temporada.

Malgrat això, l’equip va aconseguir vèncer a Toro Rosso i quasi va atrapar a Racing Point, qui es va convertir en el seu equip de referència per a vèncer desprès de que els punts de l’equip s’anotessin fins que e va eliminar a Hongria degut a un canvi d’amo.

Sauber es veia en una forma molt millor que l’expectativa prèvia a la temporada i, ara, Leclerc estima que el 2019 serà un bon any per a ells per enfrontar-se al grup de mitja taula. El monegasc sent que Sauber estarà en una excel·lent posició per a lluitar en la meitat superior.

Quan els mitjans de comunicació, entre ells FormulaRapida.net, li van preguntar si Sauber podria, eventualment, desafiar a Renault y a Racing Point l’any vinent pel quart lloc, Leclerc es va sentir com el cas més probable. “honestament si, tenen tot el necessari per a fer-ho”, va dir.

“La gent de l’equip és extremadament talentosa i Fred està dirigint-lo, per mi és un gran tipus, pel que crec que tenen un paquet molt bo. També van començar a desenvolupar el cotxe de l’any que ve molt aviat, i es veu bé per a ells en aquest moment”.

L’equip va sumar 48 punts, el seu millor registre des de 2013, quan van anotar 57 en aquella temporada amb Nico Hulkenberg i Esteban Gutiérrez. Van acumular 36 punts el 2015 amb Ericsson i Felipe Nasr, però van caure en rendiment el 2016 i 2017.

El canvi ha estat notable amb noves inversions, gent nova i experimentada. La temporada 2019 podria portar més llorers ja que el campió de F1 de 2007, Kimi Räikkönen, torna a l’equip després de 18 anys juntament amb el júnior de Ferrari, Antonio Giovinazzi, al costat.

No obstant això, considerant la temporada 2018, Sauber semblava ser l’únic equip que va fer un pas millor, tot i que les posicions per a Renault i McLaren van millorar. Leclerc el va fixar a un desenvolupament general per a la millora en lloc d’una sola cosa.

“Crec que sempre és difícil triar una influència més gran, però crec que és un treball d’equip”, va dir. “Crec que hem treballat molt bé junts i això és el que va fer una temporada increïble per a l’equip”.

“Hem crescut molt, jo mateix com a pilot, l’equip com a cotxe de carreres. Òbviament, [Sauber] va començar l’any amb poca gent i molta gent va entrar i sempre estàvem en alça, així que crec que és més que una cosa”.