Com era d’esperar-se que succeís, Trevor Carlin ha anunciat que el seu equip s’unirà a la IndyCar Series amb un programa a temps complet per a dos cotxes, que seran conduïts per Max Chilton i Charlie Kimball i comptaran amb motors Chevrolet.

Després de molts anys d’èxit en diversos campionats europeus, Trevor Carlin, propietari de l’equip Carlin, va decidir iniciar un nou projecte als Estats Units, i l’equip es va unir a la Indylights el 2015. Ara, amb tres anys d’experiència en campionats americans i un títol d’Indylights (guanyat per Ed Jones el 2016), l’equip britànic s’incorporarà a la IndyCar.

Per fer una bona progressió durant els primers anys de l’equip, els pilots escollits per unir-se a aquest nou projecte són Max Chilton i Charlie Kimball, tots dos amb experiència prèvia amb Carlin en altres categories i descartats de Ganassi després de la temporada 2017, quan l’equip va decidir reduir el seu programa a dos cotxes.

Chilton, que iniciarà la seva tercera temporada d’IndyCar, va pilotar per Carlin el 2009 a la F3 britànica. Posteriorment va tornar a l’equip en la GP2 Sèries, on va prendre part en les temporades 2011 i 2012 i va guanyar dues curses. El 2015, després de dues temporades decebedores en la Fórmula 1, es va unir a la Indylights amb Carlin i li va donar a l’equip la seva primera victòria en un oval, a Iowa.

Pel que fa a Kimball, també va ser part de Carlin a la F3 britànica, en 2005. Més tard va pilotar per Victory Engineering, part de Carlin Motorsport, a la temporada 2007 de la Fórmula Renault 3.5. La seva carrera d’IndyCar va començar el 2011 i ara, després de set temporades consecutives amb Chip Ganassi Racing, tornarà a Carlin.

Cal destacar que tots dos pilots, tot i el canvi d’equip, mantindran els seus patrocinadors per a la propera temporada: Gallagher per Chilton i Novo Nordisk en el cas de Kimball. La seu de l’equip estarà ubicada a Delray Beach, a Florida, el mateix lloc on s’ubica l’equip d’Indylights. Les dues entrades d’equip, els dorsals de les quals encara no es coneixen, estaran propulsades per Chevrolet.

“Estem encantats de poder per fi anunciar la nostra entrada a l’IndyCar Series, el resultat d’una ambició a llarg termini de l’equip”, ha dit el propietari de l’equip Trevor Carlin. “Ser acompanyats en aquest viatge en la nostra temporada de debut per firmes com Gallagher i Novo Nordisk, i amb pilots amb els que ja hem guanyat carreres com Max i Charlie, és més del que podríem haver esperat. De cap manera hem de subestimar el repte i la competència que s’acosta, però tinc molta fe en el jove i apassionat equip que el nostre team manager Colin Hale i jo hem reunit. ”

“Sento que he après molt i ara vaig a portar això a Carlin, que mai han disputat la IndyCar i encara tenen molt a aprendre en aquesta sèrie,” ha comentat Chilton. “El bo i el que em dóna molta alegria i emoció és que Carlin és un equip que realment sobresurt en campionats monomarca, i és indiscutible que la IndyCar estarà a prop de ser-ho l’any que ve. Tots disposen bàsicament de la mateixa maquinària a part dels motors i crec que aquí és on Carlin sobresurt, així que no puc esperar per començar. ”

“Estic a punt per fer tot el que puguem per aprendre”, ha dit Kimball. “No podem ser competitius en la volta 1 de la primera pràctica a St. Pete, però tinc tota la confiança en Trevor Carlin, l’equip, Max, jo mateix, els enginyers i mecànics, tot. Trevor sap com guanyar curses. Ell ha estat extremadament exitòs en curses a tot el món – en tot tipus de curses – durant anys. És la cultura i la mentalitat que realment estic desitjant tornar a viure. “

L’equip farà el seu debut oficial al GP de St. Petersburg, la ronda inaugural de la temporada 2018 de la IndyCar Series 2018, que se celebrarà el 11 de març del proper any.