Després de perdre l’oportunitat de disputar la temporada 2018 en la seva totalitat, el colombià Carlos Muñoz disputarà la propera Indianapolis 500 en el sisè cotxe que Andretti Autosport alinerà en la cursa.

Carlos Muñoz era un dels pilots que ho anava a tenir més complicat per trobar un seient en el qual disputar tota la temporada 2018. Després d’un any decebedor amb A.J. Foyt Enterprises, l’equip va decidir prescindir dels seus dos pilots, i va contractar a Tony Kanaan i Matheus Leist per pilotar els cotxes 4 i 14 la propera temporada.

A causa d’aquests canvis, el futur de Muñoz en la categoria era incert. Però Andretti Autosport ha confirmat que el de Bogotà participarà en la 102a edició de la Indianapolis 500 com a pilot de l’Honda nº 29 de Andretti.

Això vol dir que Muñoz tindrà una oportunitat més per endur-se una cursa en què ha brillat des del seu debut el 2013, quan encara era pilot d’Indylights; i en la qual ha estat segon en dues ocasions, ambdues amb Andretti. Ara, després d’haver pilotat per a l’equip que pitjor rendeix a Indianapolis, tractarà de beure’s la llet amb l’equip amb el que sempre ho havia fet bé en el passat. Andretti és també el guanyador de les dues últimes edicions i el vehicle amb el qual correrà Muñoz, el 29, és el mateix amb el qual Fernando Alonso va tenir un gran debut fins que ca patir una avaria en el motor.

Aquesta confirmació, d’altra banda, vol dir que qualsevol opció de disputar tota la temporada ja està descartada. Però el pilot podrà enfocar les seves forces en aquesta única cursa i donar-ho tot per poder besar els maons.

“He d’agrair a Michael i a J.F. Thormann el creure en mi i volerr-me de nou en el seu cotxe per la Indy 500, “ha dit Muñoz. “També estic emocionat per tornar amb els meus companys, i crec que seguirem treballant realment bé junts. Tenim sis cotxes, així que espero que puguem tenir un equip que treballi dur amb el nou aerokit. Realment tinc ganes. Potser, per fi, podem aconseguir aquesta victòria de la qual hem estat tan a prop. “

La 102a edició de la Indianapolis 500 tindrà lloc el 27 de maig, el 2018.